Fognövés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29096 Reply
  Jancsi Viktória
  Vendég

  Tisztelt doktor Úr/nő
  Kisfiam 6 éves felső foga elég furán nő, vízszintesen kifelé, mintha egy kis szarv lenne . Mit lehetne tenni? Mindenképp mutassam meg szakembernek? Vagy várjunk még vele. Nagyon retteg a fogorvostól..
  Kérem segítsenek
  Köszönettel. Jancsi Viktória

  #29104 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Viktória!
  Hamarosan mindenképp szükség lesz egy fogorvosi konzultációra, ahol felmérhető a gyermek fogazatának állapota, a ferdén növő fog oka és javaslatot kaphatnak a fogszabályozás ideális kezdő időpontjára is. A fogszabályozást gyakran előzi meg éjszakai fogszabályzó viselete, ami nagyszerűen előkészíti a fogakat a fogszabályozásra.
  A fogszabályozással mindig meg kell várni a teljes fogváltást, ettől függetlenül – és pont azért, mert a gyermek tart a fogorvostól – érdemes szokatni a légkörhöz már most, amikor még nem végeznek konkrét beavatkozást a kisfiú fogazatán.
  Fontos, hogy olyan szülővel/rokonnal látogasson el a gyermek a fogászatra, aki nyugtatóan hat rá és lehetőleg a felnőttek ne adják át saját félelmeiket a gyermeknek. Ha Önök természetesnek tekintik a fogorvosnál tett látogatás tényét, akkor a gyermek is nagyobb eséllyel fogja ezt a viselkedést lemásolni és együttműködő lesz a kezelés során. 🙂
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fognövés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft