Fogműtét utáni fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29034 Reply
  Fruzsi
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  9 napja volt egy bölcsességfog eltávolító műtétem,ami nagyon nehézkesen ment csak darabokban tudott kijönni a fogam illetve a csontból is kellett vésni.utána össze lett varrva viszont a varratot 6 napra rá már kiszedték és most van egy lyuk ott! Egy olyan problémám lenne,hogy ha öblögetek vagy ha a víz esetleg ételmaradék bele megy akkor iéyen tompa lüktető érzést érzek illetve mikor öblögetek és bele megy a víz akkor eléggé érzékeny bele nyilal. Ez ilyenkor normális?? Esetleg szednem kellene rá vmit??létezik esetleg,hogy a fogdarabból benne maradt és attól ilyen??
  Köszönöm szépen a választ.

  #29036 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Fruzsi!
  Az elmondott panaszok teljesen szokványosak foghúzást követően, különösen a bölcsességfogak esetében, ahol elég nagy az érintett terület.
  Az öblögetést semmiképp nem javasoljuk még néhány hétig, puha sörtéjű fogkefével azonban megtisztítható a seb környéke. Nem javallott a fog helyére benyúlni fogpiszkálóval, fogkefével vagy bármilyen más, szilárd tárggyal, ha úgy érzi, hogy beleszorult valami a sebbe, ami magától nem távozik, inkább keresse fel fogorvosát!
  A lüktetés, az időnként belenyilalló fájdalom a seb gyógyulását is jelezheti. Amennyiben panaszai erősödnének, fájdalma állandósulna, fokozódna, esetleg a terület gyulladttá, pirossá válna vagy feldagadna, akkor érdemes elmennie a fogorvosához. Egyéb esetben várnia kell egy kis időt, amíg a terület regenerálódik – legyen türelemmel, a szervezete végzi a dolgát. 🙂
  Jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogműtét utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft