Fogmeder gyulladás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29928 Reply
  Bihari Istvánné
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Vélemény, információ keresés okán írok.
  Lassan 8 hónapja eltávolították a szajsebeszeten a bal felső szemfog csonkot,ami pár napra rá begyulladt,majd a régóta ott lévő fisztula át is ürült a váladék. Azota is enyhe gyulladás van jelen,de már minimális váladék,fájdalom nem is volt és most sincs. Havonta járok vissza a szajsebeszetre,kontroll röntgen mutatja hogy egyik fogam sem gyulladt,csupán ott a fog mellett az íny, az is minimálisan,azaz múlik,csak nagyon lassan. Történt már tisztítás, 3 fajta antibiotikum…. várunk. Nem vitatom a szakember álláspontját,sőt ,maximálisan figyelembe veszi amit mondok,jó orvos stb . A kérdésem az lenne,hogy előfordulhat ilyen lassan gyógyuló gyulladás? Kontrasztanyagos ct készült más okból,az is negatív szerencsére. Vérkép, gyulladásos faktorokat rendben. Mi lehet még a háttérben? Mint mondtam,láthatóan múlik,de nagyon lassan….
  Üdvözlöm: Bihari Istvánné

  #29941 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bihari Istvánné,
  Diagnosztikai felvételek és vizsgálat nélkül sajnos mi nem tudunk javallatot tenni. Ugyanakkor az tény, hogy a csonthártya gyulladások nehezen gyógyulnak, kezelésük hosszadalmas. Ha a kiegészítő vizsgálatok negatívak, aggodalomra különösebb oka nincs.
  Üdvözlettel:

  #33366 Reply
  Böbe
  Vendég

  Lányomnak múlt héten csütörtökön húzták ki a fogát nagyon nehezen.azt hittük azért fáj. Hevesen lakunk és úgy kellett könyörögni fogorvosnak hogy nézze meg hétfőn mert aki kihúzta nem volt elérhető. Aki megnézte tett bele gyógyszert a sebbe és ma reggel meg rögtön küldte a szájsebészetre mert semmit sem változott. Nagy fájdalmai vannak. Ott is ezt alkalmazták és még péntekre is behívták. Elég a helyi gyógyszeres kezelés vagy kellene még más is? A sok fájdalomcsillapító sem jó azt hiszem. Mit tudna ajánlani?
  Köszönettel: Mengyi Zoltánné egy aggódó anyuka

  #33370 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mengyi Zoltánné
  A fogmeder gyulladás egy fájdalmas és hosszan tartó betegség. Kezelésére alkalmazható lokális illetve antibiotikus terápia, a folyamatos fájdalomcsillapítás mellett.
  Kezelőorvosuk, a szájüregi státusz, és a fogmeder gyulladás mértékének ismeretében határozza meg a kezelési módot, amennyiben szükségesnek ítéli antibiotikus terápiát is lefolytat.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogmeder gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft