fogmaradvány

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17132 Reply
  Fazekas Brigitta
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Hétfőn volt negyedik napja, hogy elég kellemetlenül kezdett fájni a fogam, így felkerestem az iskolafogorvost, akire eddig panaszt még senkitől sem hallottam. Mint kiderült, húzásra szorult az egyik fogam. Ki is húzták, de a teteje letört, és a gyökerét csak darabokban tudták kiszedni. Azonban néhány kis darabkája a gyökérnek bent maradt, az orvos azt mondta, ez vagy kiesik majd magától, vagy a legközelebbi látogatásomkor kiszedi. Ez normális, vagy azonnal forduljak vissza hozzá és szedessem ki, ami még benne maradt?
  Flectort és Augmentint írt fel, azokat szedem, nehogy begyulladjon vagy egyéb problémák lépjenek föl.
  2 nap telt el, hogy kihúzták, azonban még mindig érzem azt a fájdalmat, néha erősebben, néha gyengébben, de nem konkrétan a fog helyén, hanem mellette. A tarkóm is elkezdett fájni, ez a fájdalom hasonlít az izomlázra, vagy arra, mint mikor „elalszom” a nyakam. Ha megnyomom az arcom az ínyemnél kívülről, ott is (jobb oldalt húzták a fogat, a fájdalmakat csak ezen az oldalon érzem). Ez mitől lehet? Elmúlik majd, vagy ehhez is orvos kell? 🙁
  Evés után mindig öblögetek, nagyon maximum 3x gyengén, attól függ, hanyadjára jön ki az ételmaradék a sebből. Lehet, hogy mégis begyulladt, annak ellenére, hogy ahogy tudok, vigyázok rá, és szedem a gyulladáscsökkentőt is?

  Válaszát előre is köszönöm!!

  Üdvözlettel: Fazekas Brigitta

  #17139 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Brigitta!
  A csont maradványt legszívesebben megröntgeneznénk, mivel viszonylag kicsi az esély az önálló kilökődésre és ha ki kell szedni, akkor egyszerűbb a sebgyógyulás és összezáródás előtt megtenni. Érdemes lenne utána menni a dolognak. A húzás utáni tünetekről: mostanra a véralvadék távozhatott az üres csontüregből, ami eddig megakadályozta a bacis fertőzést és most lehet egy kis gyulladás. A tüneteid akár 8-10 napig is kitarthatnak, de nem kell aggódnod el fog múlni a gyógyszeres kezeléstől. A röntgenre szeretettel várunk és rá is tudunk nézni, hogy mi legyen vele. Gyógyulást kívánunk, Üdv, Vdent. 🙂

  #39021 Reply
  Német Melinda
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Hétfőn lesz két hete, hogy kihúzták a jobb 4-es fogam, amely szinte teljesen le volt törve, a hátsó fele épp hogy látszódott, az első felén még azért jóval nagyobb része látszódott ki az ínyből. Egy hétig nem vettem észre hogy gond lenne, viszont ma, ahogy fúzták a mellette lévő hármas fogam, észrevettem, hogy mintha ottmaradt volna a négyes fog hátsó része. Hozzáérek, érzem a kis dudort és ha “megkopogtatom” a nyomást is érzem. A doktor nő viszont mondta volna ha látja azt a maradékot nem? Érdemes aggódnom? Vagy lehet az akár rizs maradvány is ételfogyasztástól? Eddig nem nagyon vettem észre, 2 napja érzem hogy van ott valami. Hétfőn megyek vissza az orvoshoz.

  Válaszát előre is köszönöm!

  #39023 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  Látatlan nehéz válaszolni a kérdésérre, ugyanakkor úgy vélem panasza, akár étel maradékról, akár fogszilánkról legyen szó, vizsgálatot igényel. Javaslom jelezze fogorvosának panaszát, aki diagnosztikai vizsgálatot követően javaslatot tesz, a probléma megoldására.
  Üdvözlettel:

  #39341 Reply
  Hajnal Krisztián
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr !

  kb. 2 hónapja kezdődött, hogy egy duzzanat jelent meg a nyelvem jobb oldalán, az élén hátul. Pár hétre rá elmentem vele a helyi fogorvoshoz, aki azonnali beutalót irt a szájsebészetre, mivel az alsó sor jobb oldali hátsó fogamat ki kell húzni mihamarabb, mert az vágja a nyelvem, melyen duzzanat keletkezett. Dohányzom, igy még rákkal is ijesztgetett. Pár nap múlva elmentem a szájsebészetre, kihúzták a fogam. Ugy gondoltm szuper, probléma vége. A duzzanat azóta sem szűnt meg /3 hete/ és most a kihúzott fogam helyén az inyemen befelé átfúrta magát egy csontszilnák szerű valami. Költöztünk, elmentem egy másik szájsebészetre, jelenlegi lakhely szerint. A fogorvos megnézte, szerint szilánk, de nem biztos -RTG a járvány miatt nincs.- tanácsolta mossam erőteljesen, majd kijön. Igy tettem, az inyem teljesen begyulladt, a nyelvem duzzadt. Bementem az ügyeletes ofgászatra, mivel már akut, ott nézték tükörrel, a fogorvos szerint az állkapcsom a húzás után átalakul, a csont ami az inyem átszakitotta, szerint az állkapocs csont.RTG nélkül nem tudja, -RTG a virus végéig nincs. Kaptam Dalacidot a gyulladásra, a nyelvemen lévő duzzanatról szó sincs. A csont vagy szilánk már élesen vágja a nyelvem és folyamatosan, de arról szó sem esik. MI a teendő? köszönöm válaszát

  #39351 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Keisztián
  Sajnos a jelen helyzetben ettől többet nem lehet tenni. Szedje az antibiotikumot, fokozottan ügyeljen a szájhigiéniára. Amint tünetei rosszabboknak, forduljon az ügyeletes szájsebészethez.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: fogmaradvány
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft