fogkrém választás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #13212 Reply

  Tisztelt VDent,

  kérdésem fogkrémválasztásra irányulna. 28 éves vagyok, sajnos a családomban örökletes a fogszuvasodás, nekem is van már györkékezelt fogam. Ezen kívül pár hónapja a szemfogaimon a fogínyem visszahúzodott. Voltam a fogorvosomnál, azt mondta jelenleg ezzel nem szükséges semmilyen beavatkozás. Ő ajánlotta a „Sensodyne complete” fogkrémet. Kb 1 hónapja használom. Bízom a szakértelmében, de érdekelne egy másodvélemény is. Olvastam teszteket az oldalon különböző termékekről, kicsit szélesedett a látóköröm, megismertem új termékeket is. A kérdésem az lenne, hogy melyik terméket ajánlaná számomra? Használok elektromos fogkefét és van egy curaprox fogkefém is.

  Köszönettel:
  Gábor

  #13213 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!

  Engedd meg, hogy mi válaszoljunk elsőként a kérdésedre.
  Amennyiben hajlamos vagy a fogszuvasodásra, akkor mindenképp érdemes fluoridtartalmú fogkrémet vásárolnod, hiszen a fluorid megerősíti a fogzománcot, ami így ellenállóbbá válik a savakkal szemben. A fluorid mellett kereshetsz antibakteriális összetevőket vagy kalcium származékot tartalmazó termékeket is, de manapság a hidroxiapatit is egy igen népszerű zománcerősítő összetevő.
  (Konkrét márkát nehéz ajánlani, hiszen az egyéni igényeid és az anyagi helyzeted is befolyásolhatják a választást.)

  Amennyiben az ínyed visszahúzódott, elképzelhető, hogy túl erősen mosod a fogaidat vagy túl kemény sörtéjű fogkefét használsz, ilyen esetben érdemes puhább sörtére váltani (a Curaprox pont ilyen), de az elektromos fogkefét is meg kell tanulni használni (nem szabad pl. túl erősen nyomni, sőt, a körkörös mozdulatok helyett csak rajta kell tartani a fogakon, felesleges és káros is a plusz dörzsölés).

  A fogszuvasodás megelőzésének további fontos lépése a fogközök tisztán tartása, hiszen nagyon gyakran itt alakul ki elsőként a szuvasodás, csak sokáig észrevétlen marad. Fogköztisztításhoz érdemes fogköztisztító kefét használni, ha túl szorosak vagy torlódottak a fogaid, akkor kiegészítheted az ápolást fogselyemmel is.

  A szájápolási rutin mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a fogszuvasodást az elfogyasztott cukrok lebontása közben termelt savak okozzák, éppen ezért érdemes kerülni a túlságosan cukros ételeket, italokat (főleg: kóla, szénsavas üdítők, energiaitalok), de a sok kávé és tea is kiszárítja a szájüreget, ami szintén kedvez a bacilusok elszaporodásának. A kellő mennyiségű vízfogyasztás, a megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel pedig erősen hozzájárulnak a fogszuvasodás megelőzéséhez.

  Ha van kedved, nézz körül a webáruházunkban ( https://merjmosolyogni.hu/webaruhaz ), a legtöbb hétköznapi és professzionális szájápolási márkát megtalálod nálunk, ha pedig konkrét kérdésed van egy-egy termékkel kapcsolatban, nyugodtan írj az info@merjmosolyogni.hu címre és segítünk dönteni! 🙂

  Szép hétvégét és egészséges fogakat! 😉

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogkrém választás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft