Fogkrém használat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20098 Reply
  Bátori Katalin
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Lányom 11 éves. 6-12 éves Gyermekek részére ajánlott Elmex fogkrémet használ. A Doktornőnk most egy új a Pearls & Dents fogkrémet ajánlotta, mert az a lepedék képződést jobban gátolja. Az összetevői között azonban látom, hogy szerepel a Silica, habár az arány nincs megjelölve. A kérdésem: ajánlja Ön ezt a fogkrémet, milyen tapasztalata van a hatásfokát illetően. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Bátori Katalin

  #20102 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Báthori Katalin !

  A silica, pontosabban a silicium-dioxid egy ásvány, az üveg egyik fő összetevője. A kozmetikai iparban főként a abszorbens tulajdonságáért használják, továbbá sűrítő anyagként is használatos. Zöld jelzésű anyag, semmi probléma vele .

  Az említett két fogkrém között a lényeges különbség, hogy amíg az elmex 1400 ppm fluoridot, a pearls&dents 800ppm -et tartalmaz. A legújabb ajánlások szerint gyermekeknél az alacsony fluoridtartalom gyakori alkalmazása az előnyösebb, mert az lehetővé teszi, hogy a kezdődő szuvas lézió visszakeményedése a mélyebb rétegek felől a felszín felé tudjon megvalósulni.
  Más eltérőt nem látok a két fogkrém közt. Gyakori alkalmazás esetén hatékonyságbeli különbség szerintem nem számottevő. Az ő korában már javaslom a fogselyem használatát is a teljes siker érdekében .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogkrém használat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft