Fogkrém

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32223 Reply
  Viki
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

  A fogkrémekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Sokat gondolkodtam azon, vajon miből is áll egy hétköznapi fogkrém. Ha elolvasom az összetevőket, akkor mindig rengeteg kémia nevet találok, amiket lehetetlen megállapítanom, hogy jót tesz-e a fogaimnak vagy sem. Számos alkalommal olvastam az interneten otthon elkészíthető fogkrémekről, amelyek nagy részben szódabikarbónát, kókusz olajat, xilitolt és valamilyen illóolajat tartalmaztak.
  A kérdésem végülis az lenne, hogy ha én is lecserélném a fogkrémemet házi verzióra, akkor nem-e jobban roncsolnám fogaimat ezzel a megoldással.
  Sajnos vagy nem sajnos, az én szemléletemben az otthoni mellett szól még az is, hogy így jóval kevesebb hulladékkal tudnám elvégezni a mindennapos fogmosásomat.

  Válaszát előre is köszönöm.

  #32243 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Viki!
  Mindenképp nemes gondolat a környezet megóvására való törekvés! 🙂 Azt gondoljuk ugyanakkor, hogy a házilag előállított fogkrémek összetevőinek aránya, azok minősége nem olyan módon ellenőrzött, mint egy laboratóriumi környezetben, így azt valóban csak saját felelősségére használja, az esetleges problémákért senki nem vállal majd felelősséget!
  Arra pedig szintén gondoljon, hogy az így előállított „paszták” nem tartalmaznak fluoridot sem, ami azonban bizonyítottan az egyetlen olyan kémiai anyag, mely képes megerősíteni a fogzománcot, ellenállóbbá téve azt a savas hatásokkal, fogszuvasodással szemben.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogkrém
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft