Fogkorona zárása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30862 Reply
  Liza
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Egy kérdéssel fordulok Önhöz.
  3 hónapja 14 tagú porcelán felső korona, híd készült, amit jónak, szépnek találok. Úgy látom, hogy mindenütt nagyon jól zár kívül, belül. Viszont egyik oldalt a leghátsó fogam kb. pár héttel a felragasztás után, néha egy kicsit fáj, illetve van, hogy napokig egyáltalán, majd ismét rövid ideig enyhén fájdogál. Tehát nem állandó jelleggel. 3 hónap után elmentem a Doktornőhöz, megnézte, és azt mondta, hogy a leghátsó fogamnál egy pici helyen nem jól zár. Én tükörben nem látom, vagy olyan helyen van ami csak orvosi tükörrel látható. A Doktornő azt mondta, hogy szenzodine fogkrémmel mossam.
  Azt szeretném kérdezni, hogy azon a helyen a fogam nem fog tönkremenni, hiszen alászivároghat étel. Vagy a szenzodine fogkrém azt a részt bevonja, és lezárja?

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Liza

  #30868 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Liza
  A fogkrém nem zárja le a fedetlen részeket. A fog ettől alászuvasodhat, megfelelő szájápolási protokoll betartásával, és folyamatos orvosi kontrollálással a fog védhető.
  Üdvözlettel

  #30872 Reply
  Liza
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Nagyon szépen köszönöm válaszát, a fog nem látszik ki a korona alól, takarja, csak talán egy pici helyen nem nyomódik olyan szorosan az ínyhez mint a többi helyen. A doktornő azt mondta, hogy a savanykás gyümölcsök fogyasztásánál lehet érzéken, ezért kell szenzodinevel mosni. Nagyon nagy odafigyeléssel fogom ápolni, és időnként ellenőriztetni, hogy ne legyen probléma. Bízom fogorvosomban, hogy így orvosolható lesz, mert gondolom,hogy különben levenné, és újat csinálna.

  Még egyszer nagyon köszönöm megnyugtató, korrekt válaszukat.
  Üdvözlettel: Liza

  #30897 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Liza
  Igazán nincs mit
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogkorona zárása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft