Fogkorona zárása

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30862 Reply
  Liza
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Egy kérdéssel fordulok Önhöz.
  3 hónapja 14 tagú porcelán felső korona, híd készült, amit jónak, szépnek találok. Úgy látom, hogy mindenütt nagyon jól zár kívül, belül. Viszont egyik oldalt a leghátsó fogam kb. pár héttel a felragasztás után, néha egy kicsit fáj, illetve van, hogy napokig egyáltalán, majd ismét rövid ideig enyhén fájdogál. Tehát nem állandó jelleggel. 3 hónap után elmentem a Doktornőhöz, megnézte, és azt mondta, hogy a leghátsó fogamnál egy pici helyen nem jól zár. Én tükörben nem látom, vagy olyan helyen van ami csak orvosi tükörrel látható. A Doktornő azt mondta, hogy szenzodine fogkrémmel mossam.
  Azt szeretném kérdezni, hogy azon a helyen a fogam nem fog tönkremenni, hiszen alászivároghat étel. Vagy a szenzodine fogkrém azt a részt bevonja, és lezárja?

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Liza

  #30868 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Liza
  A fogkrém nem zárja le a fedetlen részeket. A fog ettől alászuvasodhat, megfelelő szájápolási protokoll betartásával, és folyamatos orvosi kontrollálással a fog védhető.
  Üdvözlettel

  #30872 Reply
  Liza
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Nagyon szépen köszönöm válaszát, a fog nem látszik ki a korona alól, takarja, csak talán egy pici helyen nem nyomódik olyan szorosan az ínyhez mint a többi helyen. A doktornő azt mondta, hogy a savanykás gyümölcsök fogyasztásánál lehet érzéken, ezért kell szenzodinevel mosni. Nagyon nagy odafigyeléssel fogom ápolni, és időnként ellenőriztetni, hogy ne legyen probléma. Bízom fogorvosomban, hogy így orvosolható lesz, mert gondolom,hogy különben levenné, és újat csinálna.

  Még egyszer nagyon köszönöm megnyugtató, korrekt válaszukat.
  Üdvözlettel: Liza

  #30897 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Liza
  Igazán nincs mit
  Üdvözlettel:

  #49901 Reply
  Erika
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Teljes körhíd felragasztása után,az íny mennyi idő múlva húzódik rá a koronákra?Azt mondták 4-5 hónap is lehet,mire szépen ráhúzódik majd.
  Köszönettel,Erika

  #49922 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika!

  Valóban több hónap is lehet, amíg teljesen megnyugszik a fogíny.

  Minden jót kívánunk! 🙂

  #49934 Reply
  Renáta
  Vendég

  Üdv! Azután érdeklődnék hogy a curasept 212 szájvizet használtam de nem találtam olyat elfogyott vettem egy meridol nevűt ez ugyanúgy jó lesz a lepedék baktériumok elkerülésében.? Korona hidtag van a fogaimon a szájzuhany használatátol nem fog kitörni eléggé féltem most külföldön élek nincs lehetőségem fogorvoshoz menni. Köszönöm válaszát

  #49979 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Renáta!

  A Curasept szájvíz fő hatóanyaga a klórhexidin, de azt csak időszakosan, terápiás jelleggel érdemes használnia a magas koncentráció miatt. Nem tudjuk, hogy pontosan milyen Meridol szájvizet használ, de ha abban is van klórhexidin, ugyanez vonatkozik rá.
  Amennyiben a korona megfelelően be van ragasztva, nem fog benne kárt tenni a szájzuhany.

  Minden jót kívánunk!

  • A hozzászólás módosításra került: 5 months, 2 weeks telt el-Fresh24 Dental.
8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Fogkorona zárása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft