fogkorona-fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30877 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Jó napot!
  Nem tudom, hogy elment-e a fogkoronával kapcsolatos kérdésem, ezért inkább leírom még egyszer.
  Egy jó néhány éve gyökérkezelt felső négyes fogamra korona került a nyáron, mert széttört, elég nagy része volt tömött. A gyökértömés le lett ellenőrizve rtg-el, mielőtt felkerült rá a korona, rendben volt, de rágtam is azon a fogon, tehát panaszmentes volt, Azonban az íny egy kicsit furcsa/pirosas volt az egyik felénél a fognak, ha jobban bevezettem a fogselymet, időnként vérzett is. A korona felhelyezés után magas volt,elég sokat le kellett belőle csiszolni. Majd gyakorlatilag az első ráharapáskor letört a koronából de nagyon érdekesen, szabályosan csak a széléből, ahol az íny is kicsit problémásabban látszott, régebben is. Az orvosom azt mondta amennyiben így nekem nem okoz panaszt, addig ne szedjük le, ha nem törik tovább, felesleges. Elkezdtem rágni a fog oldalán, de nem konkrétan a fogon, hanem hátrébb, azonban egyszer véletlen ráharaptam és a négyes fog előtti 3as, teljesen egészséges fogból is letört egy pici darab, éppen ott belül, ahol először a még meglévő négyes fogam belső fele is letört. Szóval olyan az egész mintha ott a 3as és négyes fog közötti ínnyel lenne valamilyen probléma. Nagyon aggaszt és bánt, hogy már, az előtte egészséges 3as fogamat is érinti ez az egész.. Emellett, ahogyan elkezdtem rágni az említett oldalon, hiába nem rágok a koronás fogon, enyhébb fájdalmat érzek azon az oldalon, olyan, mintha a felső arccsontom fájna… Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha az ínnyel van baj, gondolom egy újabb koronával is ez lenne, vagy hogy egy implantátum megoldás lenne-e? Kopogtatásra is érzékeny a koronás fogam, ezt sem értem… Vagy talán még mindig magas a korona.

  Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon el vagyok keseredve,
  Előre is köszönöm, ha segítenek!
  Üdvözlettel: Ildikó

  #30895 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó,
  Fogászati CBCT vizsgálatot javasolnék, majd a szájüregi vizsgálatot követően a kezelési terv meghatározását. Az, hogy a fog tört, egyértelmű probléma, melyet orvosolni kell, ugyanakkor érdemes vizsgálni a nem látható részeket is, a fogak gyökerét, és az azokat körülvevő csontállományt. Fontos meghatározni, hogy az íny mitől vérzik, és mi idézi elő a „állandósult” gyulladást.
  Amennyiben a fogat el kell távolítani, és a paraméterek megfelelőek az implantátum megoldás lehet, viszont a konkrét diagnózis felállításához a fent említett vizsgálatok elvégzése szükséges.
  ÜDvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogkorona-fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft