Fogkőeltávolítás, inlay, fehér tömés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23906 Reply
  Bartos Albert
  Vendég

  Kedves doktornő/ doktor úr!
  Szeretném megkérdezni okozhat-e karcolásokat, sérülést a fogzománcon a fogíny alatti fogkő eltávolítása, valamint az azt követő polírozás, ha nem minőségi szinten végzik el? Melyik polírozás a legkíméletesebb (paszta, kefe, gumiharang…)? Szerintem vékony a fogzománcom.
  -A felső 6-os fogam közepének nagy része tömött, sajnos letörött az egyik sarka is. Lehetséges ekkora részt még újratöméssel esetleg inlay-jel pótolni?
  -Igaz-e, hogy az esztétikai fehér tömések hamarabb kezdhetnek újra romlani az amalggánnal szemben? Hátsó őrlőfogakba melyik tartósabb?(állítólag kevésbé zárnak, tömítenek, vagy ez is inkább minőségi munka kérdése)?
  Kérdéseim megválaszolását előre is köszönöm.
  Üdv.
  B. Albert

  #23915 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Albert,
  A fogkőeltávolitás mikrosérülései (foggyökér cement részében) a polirozás kijavítja. Nagyobb károkat okoz a fogkő a szájban, pl. Gyulladás, tasak, stb.
  Eltávolításuk higiéniai és egészségügyi okokból is szükséges.
  A 6-os fog sérülésének kezelésére inkább onlay-t javasolnék, természetesen csak akkor ha fog egyéb paraméterei ezt lehetővé teszik.
  A esztétikus tömések mára már teljesen ki váltották az amalgámmal történő helyre állításokat, megbízható és tartós megoldások. Sokkal kevesebb foganyag veszteséggel jár alkalmazásuk, mint az amalgám esetében, mely màra már igen korszerűtlen megoldás.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogkőeltávolítás, inlay, fehér tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft