fogkő leszedés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26244 Reply
  Horsa István
  Vendég

  Tisztelt Doktornő / Doktor úr !

  Tavaly nyáron egy vidéki városban részem volt egy nagyon szerencsétlen, kimondottan kellemetlen fogkő leszedésben. Egy kezdő asszisztens végezte, mert éppen a többiek nem értek rá, akik egyébként korábban szinte teljesen fájadalom mentesen végezték el a fogkőleszedést. Az ő korábbi munkájuk után semmilyen panaszom nem volt.

  Ezután viszont nagyon érzékennyé váltak a fogaim. Nappal semmi baj nincs velük, nem érzékenyek se hidegre, se melegre viszont egész éjszaka nagyon rossz érzésem van. Olyan érzés mint kóla ivás után, mintha úgy meg lennének marva a fogaim. Jobb hasonlatot most nem tudok mondani. Nem csak az oldalukon, ahol a fogkő leszedés volt, hanem a rágó felületen is. Olyan érzés, mintha az egész fogsorom savas lenne. Visszamentem a fogorvosomhoz, aki adott minden féle fogkrémet, amelyek érzékeny fogakra vannak. 1 év után sem javult semmit a helyzet.
  Azt figyeltem meg, ha nem eszem-iszom semmi savasat mondjuk déltől( citromos tea, alma, szőlő), akkor egy picit jobb a helyzet éjszaka. Kipróbáltam, hogy az esti fogmosás után még clorehexameddel is öblögetek. Ez tovább javít a helyzeten, de sajnos így is van valami probléma. Van olyan amikor rengetegszer felébredek éjszaka erre a fogaimban dolgozó maró érzésre. Amúgy szerintem a koromhoz képest (42 év) jó fogakkal rendelkezem, ezért is félek most nagyon, hogy esetleg valami visszafordíthatatlan folyamat indult most el a fogaimban.

  Szíves véleményüket szeretném kérni, hogy mi történhetett a fogkő leszedés eredménye képpen illetve lehet-e erre valamilyen megoldás.

  Köszönettel:
  Horsa István

  #26246 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves István

  Vélhetően a fogkőeltávolitást követően szabaddá vált a fognyak, melyet addig a fogkő elégedett. Ez egy paradontális probléma, mely vélhetően már megvolt. Fontos lenne lokalizálni a probléma forrását és meghatározni az annak megfelelő kezelést. A fognyaki érzékenység tökéletesen kezelhető.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogkő leszedés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft