fogkő

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18291 Reply
  Kiss Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Doktor NŐ, Doktor Úr!

  68 éves vagyok.A fog ínyem már eléggé visszahúzódott. Három évvel ezelőtt leszedték a fogkövemet-egy hónap múlva kilazúlt egy alsó metsző fogam ezért ki kellett húzatni. Merjek-e most újra belemenni az általában ajánlott fogkőeltávolításba ui. szerintem már ez támasztja meg afogaimat és véd a fognyaki érzékenységtől is.

  Köszönöm a választ, Tisztelettel Zoltán.

  #18325 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Zoltán!

  A fogkő ínygyulladáshoz és a fogágy-gyulladáshoz vezet, amely különböző tüneteket okozhat: fájdalom,ínyvérzés, ínyvisszahúzódás, fogmozgathatóság, fogvándorlás, idő előtti fogelvesztés.

  Az Ön által említett fogkő eltávolítás valóban okozhat fognyaki érzékenységet, illetve (ha a fogágy pusztulása már egy bizonyos mértéket elért ) nyilvánvalóvá válhat a fokozott fogmozgathatóság. A fogkő eltávolításával, és a gyulladásmentes állapot elérésével azonban a fogmozgathatóság csökkenésére számíthatunk a kezelés után.

  Azonban a további ínygyulladás és fogágypusztulás megelőzése miatt fontos gyulladásmentes állapotot fenntartani a szájüregben, ezáltal a fogkő által okozott tünetek megelőzhetőek.

  Javasolt rendszeresen felkeresni egy fogorvost fogkőszedés és kontroll miatt.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogkő
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft