Fogkő

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31111 Reply
  Benyák Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztel szakorvos!

  Fogkővel kapcsolatban lenne kérdésem. Egy évvel ezelőtt hozattam rendbe a fogaim, hozzá kell tenni, nem voltak jó állapotban. Felső fogsorom koronás volt régebben arról leestek a koronák, most kihúzták a rosszakat és kaptam egy műfogsort, amivel nincs bajom. Az alsó fogsoromból csak 1 hiányzott, de sok fogkő volt rajta. A fogkő leszedés csak félig történt meg, úgy volt, hogy visszamegyek. De mivel nagyon fájt a művelet az alsó középső azóta mozog, a jobb hátsó azóta felülről betört, így nem mentem vissza, de a fogkövem több lett mint volt. Nem tudom a korom e, 64 éves vagyok és kb 40 éves koromig nagyon szép fogaim voltak, akkor dohányoztam, most azt sem teszem.Menjek vissza az előző orvoshoz? Nagyon kedves, csak a fogkő kezelés fájt nagyon. Más amit csinált egyáltalán nem.

  Megköszönném a válaszát: Kissné Benyák Zsuzsanna

  #31133 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsanna
  A fogkő képződés egy abszolút „természetes folyamat” mely a szájban lévő hasznos baktériumok és lepedék együttesével alakul ki.
  Célszerű a fogazatot folyamatosan kontrollálni, az évi 2 alkalommal történő fogászati szűrésekkel ezek kezelése nagy segítség, kevésbé fájdalmas. A fogkő eltávolítását is kérheti érzéstelenítésben, leginkább akkor, ha az íny alatti részek is érintettek a folyamatban.
  Ha gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogkő
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft