Fogínytasak gyulladás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29991 Reply
  Emese
  Vendég

  Üdvözlöm, az alsó utolsó fog mellett begyulladt az ínnyem kb 2 hónapja. Akkor minden nap cserélte benne doktor úr a jodos gézlapot. Utána elmúlt, de 2 hete megint vissza nőtt. Gennyes pukli, minden nap kifakad. Fogam nem fáj, röntgen negatív. Ma vissza mentem az orvoshoz, megint gézlapos kezelést javasolt 2 hétre. Már gondolkoztam a foghúzáson is. Tudna javasolni valamit, hogy hogyan tovább? Az orvos annyit mondott, ha én kérem kihuzza a fogam.

  #30001 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese
  Egy ilyen mértékben ismétlődő panaszt vizsgálni kell. Fogászati CT vizsgálatot követően lehetne szakrendelésre utalni. Vélhetően paradontologus szakorvosi konzultáció is indokolt lehet.
  Üdvözlettel

  #30076 Reply
  Emese
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő,
  Megint voltam egy hetes ínytasak kezelésen, ami után elmúlni látszódott a gyulladás.
  Közben volt vérvétel, röntgen, minden negatív. Tegnap este eléggé érzékeny volt a fogam, mondhatni, szinte fájt. Ma délelőtt megint begyűlt a tasak, kipukkanás után elmúlt minden fájdalom. A legutóbbi konzultáción érdeklődtem az orvosomnál (hozzá járok 10 éve, magánba, szájsebész is), azt mondta semmi komoly, nincs szükség további vizsgálatokra. Újra kérdeztem, ha mégegyszer begyullad, kihúzná-e a fogamat, azt mondta, ha kérem, akkor igen.
  Mivel ez egy tömött fog, a röntgen alapján nem tudják gyökérkezelni, olyan görbék a gyökerek, megoldás lehetne egy esetleges foghúzás? Az ínyem nem fáj, a fogam fáj addig, míg ki nem pukkan a gyulladás.
  Köszönöm megtisztelő válaszát!

  #30083 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese
  Vélhetően a fogeltávolítás oldja meg a problémát ha a fog további kezelése vagy a gyökérkezelése valóban lehetetlen.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogínytasak gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft