Fogínysorvadás kezelése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25105 Reply
  Vadócz Márk
  Vendég

  Kedves Doktor Úr,
  egy praktikus kérdést szeretnék feltenni.
  A fogorvosom azt mondta, hogy a koromhoz képest (29) elörehaladott fogínysorvadásom van. (félévente járok hozzá ellenörzésre, mert külföldön élek) Azt tanácsolta januárban, hogy ne kíméljem az ínyemet, az nem baj ha vérzik, de naponta legalább egyszer jó alaposan mossam meg a fogaimat, ugyanakkor kifogásolta a fogmosási technikámat is. Ezenfelül ajánlotta a Sensodyne fogkrémet. A fogkrém mintha használt volna, csökkent a fogíny környéki érzékenység. Mostanában viszont vissza-visszatér az érzékenység, mintha fájna az ínyem, de nem vérzik.
  Emeséltem a barátaimnak a fogorvosom tanácsát és megdöbbenve mondták többen is, hogy a hasonló problémájukra az ö fogorvosuk éppen az ellenkezöjét tanácsolta, azaz hogy mossák kíméletesen a fogaikat. Ez összezavart, hiszen a fogorvosom sohasem akart lehúzni, nagyon elégedett voltam a munkájával mindig. Gyökérkezelésért sem kért semmit, mondván ha nincs eredménye akkor nem számol fel semmit. A végén a sebész kollégája rezekcióval megmentette a bal alsó hetesemet, jutányos áron. Noha nem a fogorvosom mütött, ez az eset tovább növelte a bizalmamat benne. Most mégis tanácstalan vagyok.
  Mi a véleménye Önnek?

  Tisztelettel,
  Vadócz Márk

  #25109 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Márk,
  A paradontológiai problémák diagnosztizálását követően érdemes szakorvost felkeresni. A paradontológus szakorvosok a fogágybetegségek specialistái, akik hatékonyan kezelik a fogínysorvadásos megbetegedéseket, megtanítják a helyes fogmosási és szájápolási technikát, elvégzik a szükséges beavatkozásokat, és javaslatot tesznek a lokális otthoni kezelésekre is.
  Miután Önnél a diagnózis előrehaladott állapotra utal, így javallott a terápia mihamarabbi megkezdése. Az íny okkal vérzik, ezen esetekben alapos fogmosás (soft fogkefével), öblögetés javallott. Az előrehaladott állapotú fogágybetegség több problémát is hoz magával, melynek vége a fogazat elvesztése lehet, így ellátása és kezelése nagyon nagy jelentőséggel bír.
  Javasoljuk keressen fel egy szakorvost, és figyelembe véve a lehetőségeit egyeztessék a terápiát.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogínysorvadás kezelése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft