fogínysorvadás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17263 Reply
  Mariann
  Vendég

  Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

  Régóta fogínysorvadásom van… több hiány is van már a fogsorban. (ezek húzások, nem maguktól potyogtak ki… )
  Vagy 3 éve voltam utoljára fogorvosnál, ő akkor jól rám ijesztett, hogy mindegyiket ki kell húzni, ill. úgyis ki fognak esni. Erősen mozognak, ez igaz. Kinn van a gyökér nagy része is.
  Több mint fél éve van egy lukas fogam… ez a luk most már elviselhetetlenné nőtte ki magát.
  Be kéne tömni, (ha még lehet).
  Nem merek azonban ezzel sem elmenni orvoshoz, félve, hogy kirángatja mozgó fogaimat(amik elvileg „egészségesek, ill. nem lukasak még- bár érzékenyek. )
  Jogos ez a félelem?
  Ha jól értem, akkor ilyen esetben még fogbeültetés sem lehetséges, csak a kivehető fogprotézis (ehhez még fiatalnak érzem magam… 50 év. )

  Válaszát várva,
  Üdvözlettel: M

  #17277 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Mariann!

  Mindenképpen javaslom, hogy keresse fel a kezelőorvosát a lyukas foggal kapcsolatban. Bármilyen kezelést az Ön szájában csak az Ön előzetes szóbeli jóváhagyásával végezhet az orvos, ha nem szeretné még eltávolíttatni a fogait, ezt csak közölnie kell. Az implantálás lehetőségét az ínysorvadás még nem zárja ki, azt az állcsont állapota inkább meghatározza.
  Ön még fiatal. Javaslom, hogy induljon el valamilyen fogpótlási alternatíva irányába és ne halogassa a fogai rendbe tételét, mert sokféle szövődménye lehet az elhanyagolt fogaknak. Üdvözlettel, Vdent.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogínysorvadás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft