Fogínysorvadás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30153 Reply
  Márta
  Vendég

  Jó estét kívánok!

  Veres Márta vagyok Sepsiszentgyörgyről, Erdélyből és szeretném kikérni az Önök véleményét egy régóta húzódó fogászati problémában.

  Két évvel ezelőtt a félig letört szemfogamba egy csapot helyezett be egy itteni fogorvos és köréje felépítette a fogat.

  Pár hónapra rá hatalmas gennyzacskó keletkezett a foghúson az orrom alatt, majd a genny elkezdett folyni az oldalsó metsző fogból. Az orvos helyi fogínysorvadást állapított meg, amit injekciókkal próbált kezelni, de hiába. Februárban kiesett a tökéletesen egészséges fogam.

  Utána kis időre a középső metsző is kezdett gennyezni, és még most is folyik belőle a genny.

  Filmet csináltattam a fogaimról, de a fogorvosom nem lát semmit rajta, nem tudja mi okozza a fertőzést.

  Azóta hetente 1-2 alkalommal kezeli gyógyszerrel a gyökértöméssel ellátott, csapos szemfogamat, de semmi javulás nem történt.

  Mivel már ő sem tudja mihez kezdjen szájműtétet javasolt, hogy kitisztítsák a szemfog gyökerét, amit lehet, hogy gennyzacskó vesz körül.

  Én kértem, hogy távolítsa el a szemfogból a csapot, mert arra gondolok, hogy esetleg érzékeny vagyok arra a fémre, amiből a csap készült, de a fogorvos azt mondta, hogy az lehetetlen, mert erre még nem volt precedens.

  A kérdésem az volna, hogy tényleg lehetetlen, hogy a csap okozza ezt az egészet?

  Azt kell tudni rólam, hogy nagyon érzékeny vagyok mindenre. Az ezüst fülbevalót sem tudom viselni, mert 2-3 nap alatt a fülem begennyesedik. A bőrömön is gyakran jelennek meg különböző kiütések. Ezért gondolom, hogy a csap eltávolítása esetleg megoldhatná a problémát, mielőtt a többi fogamat is el nem vesztem.

  Önök szerint mit lehetne tenni ebben a helyzetben? Mi lehetne a megoldás?

  Előre is köszönöm a válaszukat!

  Tisztelettel,
  Veres Márta

  #30166 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Márta
  Nyilván vannak extremitasok a fogászatban is, ilyen mértékű érzékenység esetén ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Továbbiakra tekintettel fogászati CT és allergia vizsgálatot javasolnánk, valamint a csap eltávolítását. Amint az eredmények megérkeznek lehet tovább gondolkodni a kezelési terven.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogínysorvadás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft