fogínygyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20727 Reply
  Brigitta
  Vendég

  Tisztelt doktor nő/úr!

  egy évvel ezelőtt kihúzták a bölcsesség fogaimat, az egyik bal oldalt lent gyulladt is volt. A műtét után kb. fél évvel kezdődött azon az oldalon a fogínyfájdalom az utolsó két fog között, mellett. Megröntgenezték, kiderült, hogy pontosan a két rágófog közt mindkét fog oldalán kis szuvasodás van, ezt a fogorvos megoldotta, inlayt kaptam a tetején, mivel már tömött fogak voltak. (Ez kb. 2 hónapja történt.) Azt gondoltuk elmúlik az ínyfájdalom.
  Az egyik gond, hogy az inlay óta hidegre-melegre érzékeny az a fogam, habár ez a hetek alatt enyhülni látszik. De kicsit idegesítő a dolog, tekintve, hogy egy tömés olcsóbb is, és kevésbé körülményes, mint egy inlay.
  A másik gond, hogy pár napja újra kezdődött az ínyfájdalom ugyanott. Anno említette a fogorvos, hogy a bölcsesség fog kivétel óta mozoghatnak a fogak és a baktériumok bejuthatnak. Parodontaxot használok felváltva elmexszel, fogselymezek ill. amikor ínyfájdalom van, chlorhexamed gélt használok mert csak az jó rá. Tudnék valamit tenni az ínygyulladás ellen?

  Köszönöm válaszukat!

  Brigitta

  #20740 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Brigitta!

  Gyakori jelenség, tömés vagy akár inlay/onlay behelyezése után a fog érzékenysége. Ez akkor is megtörténik, ha az üreg nem volt mély, és nincs veszélyben a fogbél. Az inlay jelen esetben jobb választás volt, mert a fogak pontszerű találkozását azzal ragyogóan meg lehet oldani. Véleményem szerint első körben részt kell venni egy dentálhigiénikus által tartott kis gyorstalpalón, ahol megnézik, hogyan tisztítja, és pontosítani tudják a megfelelő mozdulatokat, valamint egyéb fogtisztító eszközöket is tesztelni tudnak, melyik a legmegfelelőbb.Lehet, hogy tisztításkor irritálja az ínyt valamelyik mozdulat, és ilyenkor is lehet hasonló érzetet kiváltani, mint amit egy fájó fog.

  üdvözlettel
  Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft