Fogínygyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46036 Reply
  Denisz
  Vendég

  23 éves vagyok. Soha nem voltak fog problémáim. Szeptemberben voltam utoljára fogorvosnál, akkor meg is dicsértek, hogy nagyon szépek a fogaim és nagyon szépen mosok őket. Akkor leszedte a fogkövet is a fogaimról mindenhol.
  Kb 1 hónapja jobb oldalt felül elkezdett fájni az ínyem. Nem gennyes, nem piros, nincs bedagadva csupán fáj és vérzik fogmosáskor. Elkezdtem használni listerine szájöblítőt hátha segít és igyekeztem jobban mosni a fogam. Sajnos nem javult semmi és azóta is ugyan úgy fáj és vérzik, viszont 1-2 hete mostmár több helyen is vérzik. Ott nem fáj. Van hogy akár 3-4 helyen is vérzik fogmosáskor, utána 2-3 napig nem, csak ott jobb felül ahol fáj is. Esetleg átterjedt máshova is? Vagy ez hogyan lehet, hogy régen soha semmi gondom nem volt, még csak vérzés sem, majd most ahogy egy helyen elkezdett fájni-vérezni, egy idő után mostmár viszont több helyen is vérzik alkalmanként fájdalom nélkül. Ez mitől lehet vagy mi okozhatja? Sajnos dohányzom is 8 éve.
  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

  #46046 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Denisz!
  Javasoljuk fogköztisztító kefe használatát minden fogmosást követően, mellyel a fogközi területeket is tisztán tarthatja, ugyanis jellemzően ezeken a területeken alakul ki az ínygyulladás. Használhat klórhexidin tartalmú fogkrémet, szájöblítőt is, amennyiben a fogmosás és fogköztisztítás nem elegendő a gyulladás mérsékléséhez. Ha továbbra sem szűnnek panaszai, kérjük, forduljon fogorvoshoz a problémával, aki megtisztítja és fertőtleníti az érintett területet.
  Minden jót kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft