Fogínygyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23821 Reply
  Brigitta
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  18 hetes terhes vagyok. Múlt héten voltam a kötelező szűrő vizsgálaton.
  Veszélyeztetett terhesként előbb nem mehettem.
  A terhességem elején kitört egy darab a fogamból oldalról. Ez a törés két fog között van. Eddig nem volt vele problémám, nem nagyon ettem ott, ha bele ment az ennivaló picit fájt, de folyamatosan Listerine-nel öblögettem és így nem volt vele probléma, nem gyulladt be, nem vérzett soha. Észre sem lehetett venni. Terhességem végéig nem is szerettem volna, ha megbolygatják.
  A fogorvos a kötelező szűrővizsgálaton ideiglenes töméssel betömte, hogy majd jobb lesz, de már utána is fájt és rá két órára már nagyon gyulladt volt. Ünnepek következtek így nem tudtam visszamenni. Végig szenvedtem, folyamatosan felgyülemlett felette a két fog között a vér, Listerine-el öblögettem ahogy szoktam, de nem lett jobb.
  Visszamentem hozzá, ahol azt mondta a fog nem gyulladt, amire én is rájöttem, csak az ínyem és valóban, csak ott, de persze a magyarázat az volt, hogy a terhes hormonok. Felírt egy másik szájöblögetőt, ami ínygyulladásra van és visszarendelt 1 hét múlva, ha nem múlna a gyulladás. Azt mondta amíg gyulladt, nem tömhet rendes töméssel, amire magamtól is rájöttem, de nem értem miért nem távolította el az ideiglenes tömést, amikor egyértelmű, hogy az okozza a problémám.
  A tegnap este folyamán használtam ezt a szájöblögetőt, de ma hajnalban nagy fájdalomra ébredtem. Az ínyem nagyon duzzadt volt, már-már tályogos, Kinyomkodtam a vért (amitől megkönnyebbültem, mert feszített), illetve inkább a Listerine-nel öblögettem, amitől reggeli ébredésnél már nem fájt ennyire. Nem is szeretném többet használni, amit felírt, mert úgy érzem csak rosszabb tőle. Nem igazán tudok enni, ha pedig eszem akkor nagyon szenvedek. Jelenleg így délutánra már az egész felső fogsorom fölött fáj az ínyem és egyenként lüktet a fogaim felett. Nem tudom elviselni ezt a fájdalmat.
  Kérem segítsen! A fogorvosommal van a baj és keressek mást, vagy legyek türelmes? Borzasztó ez a fájdalom… őszintén, nem szeretnék visszamenni ehhez a fogorvoshoz többet. Mielőbb orvosolni szeretném a problémát. Válaszát előre is köszönöm!

  #23829 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta,
  Az ideiglenes tömés a fog védelmére szolgál, törött fog esetében gyakran alkalmazott eljárás, főleg azokban az esetekben, amikor még nem eldönthető, hogy szükség lehet e gyökérkezelésre. Állapotára tekintettel nem röntgenezhető. Panaszainak leírása több problémára is utalhat, ezért javasoljuk járjon a végére mihamarabb.
  Amennyiben jelenlegi kezelőorvosában bizalma megrendült, szabadon választhat másik orvost, aki megkezdi a kezelést, és enyhít fájdalmán.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogínygyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft