Fogínyen gennyes elváltozás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23235 Reply
  Horváth Éva
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  Autoimmun beteg vagyok (SLE), 53 éves. Több mint három éve megjelent a gyökér kezelt, koronás fogam alatt a fogínyemen egy gennyes pukli, ami vagy spontán ürül vagy én tisztítom ki. Fogorvosom folyamatosan kezelte. Már volt gyökércsúcs műtét, korona csere, gyökér tömés csere és most legutolsó alkalommal lézeres fogíny műtét. De ez az elváltozás újra és újra megjelenik. A fogorvosom azt mondta, hogy ő már nem tud mit tenni, szerinte ez nem fog eredetű, hanem az immunbetegségem okozza. Több röntgent is készített évek alatt és azokon semmit nem látott.
  Szeretném megkérdezni, hogy ön szerint mit tehetek még, hogy ezt a gócot valahogy megszüntessem? Fogorvosom még a fagyasztást ajánlotta, de olyant ő nem végez.
  Tanácstalan vagyok és nagyon elkeseredett.
  Válaszukat előre is köszönöm! Üdv: Éva

  #23243 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva,
  Amint azt leírja fogorvosa valóban mindent megtett annak érdekében, hogy kezelje ezt a problémát. Miután ez a jelenség vagy erős gyulladás, vagy az immunrendszer legyengülésének következtében jöhet elő, így érdemes ezt is megfigyelni, és esetlegesen alkalmazhatók készítmények is ezen probléma kezelésére. De jó lenne konzultálni immunológusával is, aki betegségét kezeli.
  Komplexebb orvosi terápiát javasolnék, de látatlanban a kórelőzményeket, és az állapotot többet sajnos nem tudok mondani.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogínyen gennyes elváltozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft