fogínyduzzanat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29134 Reply
  Péter
  Felhasználó

  Tisztelt fogorvos!

  Egy éve evés közben a bal alsó,utolsó fogam széttört nagyjából függőleges mentén (nem csak a tetejéről egy darab).
  Mivel komolyabb problémát nem okozott nem mentem vele fogorvoshoz.
  Mivel a nyelvemmel állandóan tapogattam a keletkezet lyukat,azt tapasztaltam,hogy az íny alulról benőtte,kitöltötte a lyukat.
  Többször is keletkezett az ínyemen a letört fog közelébe duzzanat,de mivel ezek időröl időre előjöttek,majd eltűntek különösebb jelentőséget nem tulajdonítottam ennek.
  Pár hónapja viszont egy nem múló kinövés keletkezett a számban ami már komolyabban aggaszt.
  Fájdalmat nem okoz(egyszer sem),és pontosan olyan érzéssel jár mintha egy nagyobb ételdarab beszorult volna az ínyem,és az arcom közé.
  (Olyannyira ilyen érzéssel jár,hogy rendszeresen kell megállnom,hogy ki ne akarjam piszkálni)
  Rágással járó tevékenység(étkezés) után olyan érzetet kelt mintha 3-4szeresére dagadt volna,hogy valójában ilyenkor változik-e azt nem figyeltem meg.
  Étkezésektől távoli időpontokban alig észrevehető enyhén kellemetlen érzést okoz,étkezés után viszont mintha egy nagy darab valami beszorult volna az ínyem alá.
  Tudom hogy legegyszerűbb lenne ezzel rögtön fogorvoshoz menni,de speciális problémám ami bonyolítja a helyzetet,hogy jelenleg külföldön dolgozok,és csak nyár végén tudok hazamenni.
  Jelenleg emiatt azért nem akarok fogorvoshoz menni,mert ha esetlegesen komolyabb vizsgálatra,vagy kezelésre kerülne sor akkor nem lenne egyszerűen alkalmas a helyzet rá.
  Jelenleg többágyas szobában alszok,nem tudnám azokat a körülményeket biztosítani amik a nyugodt gyógyuláshoz szükségesek lennének(legrosszabb esetben,bár remélem alapvetően ártalmatlan dologról van szó.)
  Emiatt szeretném mindenképpen elhúzni nyár végéig a fogorvost,ugyanakkor viszont szeretném is tudni hogy ezzel kapcsolatban nagyjából mire számíthatok majd.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  #29144 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Okvetlen vizsgálatot, szükség szerint mintavételezést, és a fog eltávolítását javaslom.
  Nem gondolom, hogy ezt tovább halogatni érdemes. Diagnosztikai vizsgálatot követően a fog eltávolítása szükséges, majd a fogászati vizsgálatot követően lehet javaslatot tenni a további kezelésekre
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogínyduzzanat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft