fogíny visszahúzódás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20268 Reply
  Veronika
  Vendég

  Kedves Dr !

  Azt szeretném megkérdezni,hogy kb 2éve fehértöméssel tömték a fogamat és már utána pár hónappal kezdett valami szaruszerű megjelenni rajta, és mivel ez nagy trauma volt nekem és az ínyemhez közel van az idegen anyag ,gondoltam,hogy védekező reakció,de most láttam ,hogy nagyobb az a rész és olyan mint a foggyökér de nem lehet az,mert a fogon van és nem beljebb,sőt a kezd visszahúzódni az íny rajta a jobbra,de ballra meg atz az átlátszó ami tökre olyan most mint a fog meghosszabbítása, és aggódok,mert szükségem van a fogamra és rendesen tisztítom,nem nassolok,ritkán eszek cukrot ,de xilitet rendszeresen és minden evés után pár órán belűl,de inkább szinte azonnal fogatmosok. És a doki aki csináltam akkor azt mondta,hogy nagyon szépek és egészségesek a fogaim, csak néhol sötétebb az ínyem, és lehet ,hogy túl erőssen dörzsöltem. De ugye megmarad a fogam attól még ,hogy nem úgy védi az íny,mert nem fáj és nem érzékeny.

  Köszönöm a választ! Tisztelettel :Veronika

  #20309 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Veronika!

  Az Ön által említett tünetegyüttes pontos diagnózisához fontos lenne látni a kérdéses fogat, de alapvetően két problémára gondolhatunk ezek alapján.
  A legvalószínűbb, hogy az ínyszélnél elkezdett fogkő képződni a tömés melletti részen a fogon, esetleg alá is szuvasodott a tömés, amely okozhatja az ínyvisszahúzódást is.
  A másik ok lehet a túl erős, vízszintes irányú fogmosás okozta sérülés a fognyakon és az ínyen.
  Ezek a későbbiekben okozhatnak fájdalmat és érzékenységet is, ezért érdemes lenne egy kontrollvizsgálatra bejelentkezni a fogorvoshoz, hogy megelőzzük a további állapotromlást.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogíny visszahúzódás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft