Foginy problema

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23289 Reply
  P.Anita
  Vendég

  Tisztelt Doktorno/Doktor Ur!

  Az alabbiakban kerem szives segitseget.
  Kb 4 napja a leghatso fogam mogott es korulotte az inyem bedagadt. Este ereztem hogy valami furcsa ott, de kulonosebben nem foglalkoztam vele. Reggelre viszont mar dagadt volt, a folotte levo bolcsessegfogam sarka erosen belemelyedt (alul nincs a bolcsessegfogamnak „parja”, ott ures az iny). Fajdalmam nagyon minimalis, az is csak nyomaskor es harapaskor, es nincs is egyaltalan bepirosodva. Tapintasra olyan mintha lenne benne valami, szivacsos ruganyos allagu, mozog. Viszont az aggaszt a legjobban, hogy az utolso fogam korul az iny elkezdett elvalni a fogamtol. Nem nagyon feszegetem, csak eszrevettem amikor tisztogattam. Lehetseges, hogy csak a feldagadt resz huzodott ra a fogamra, es emiatt – mivel ugye annak nem ott lenne a helye – erzem ugy, mintha el lenne valva az inyem (?)… Bolcsessegfogam tudomasom szerint ott nincs, a legutolso ellenorzeskor nem volt lyukas fogam, es nincs fogfajdalmam se.
  Tudom orvoshoz kellene mennem, amit meg is tettem volna, de sajnos nem tudok jelenleg orvoshoz menni, csak legkorabban 4 het mulva.
  Nyilvan igy latatlanban nem lehet megallapitani hogy mi lehet a gond es mennyire sulyos, igy nem is kerek olyat hogy mondja meg mi lehet a bajom. Termeszetesen amint lehet felkeresem az orvosomat.
  Addig is abban szeretnek Ontol tanacsot kerni, hogy itthon mit tehetek erte, hogy a helyzet lehetoleg ne rosszabbodjon. Naponta tobbszor oblogetek Corsodyl szajvizzel, es minden etkezes utan nagyon puha kefevel fogat mosok. Illetve fogmutet utan maradt meg egy keves Gengigel-em, azzal is kenegetem lefekves elott. Egyelore ez eleg lehet ameddig nem lat orvos?
  Koszonom elore is segitseget!
  Udvozlettel: P. Anita

  #23299 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita,
  Véleményem szerint ez lehet gingiva tasak is,-konkrét meghatározásához röntgen diagnosztika és fizikai vizsgálat is szükséges- mellyel javasolt szájsebészetre menni, mert nagyobb problémák okozója lehet ez a tünet, mely ellen sajnos Ön házilag semmit nem tehet.
  Üdvözlettel:

  #23325 Reply
  P.Anita
  Vendég

  Kedves Doktor Ur, Doktorno!
  Koszonom szepen a segitseget. Mindenkepp elmegyek fogorvoshoz (szerencsere az orvosom szajsebesz is), csak remelni tudom hogy kibirja az inyem gond nelkul ezt a 4 hetet. Addig is probalok nagyon vigyazni ra, naponta tobbszor fogat mosni es szajvizzel oblogetni. Egyebkent most azt vettem eszre, mintha egeszen kicsit elkezdett volna a duzzanat visszahuzodni, es mar szinte nyomasra sincs fajdalmam. Ha valoban ez lehet a problemam amit On leirt, akkor ennek mi lehet a kezelesi modja, hogyan szoktak ezt meggyogyitani? Mutettel? Vagy gyogyszer, ecseteles? Esetleg neadjisten foghuzas, ott ahol az iny elkezdett fellazulni? Mi johet szoba?
  Koszonom: P. Anita

  #23332 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita,
  Többféle kezelési módja van, de ez többnyire sebészeti beavatkozás szokott lenni. Az ecsetelés, vagy gyógyszeres gondozás, csak kiegészítő terápiaként szolgál ezekben az esetekben. Nem tudom, hogy kell e foghúzástól tartania, ez akkor derül, ki, ha szakorvos látja az esetet
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foginy problema
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft