fogíny leválik a két metszőfogrólés vérzik

 • This topic has 5 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 7 years, 1 month telt el by Tasiné Sárközi Ilona.
6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22536 Reply
  Tasiné Sárközi Ilona
  Vendég

  A fiamnak, aki 29 éves, leválik az ínye a 2 alsó, első fogáról, ami vérzik is és csúnya látvány. Visszamegy , majd újra leválik, ha felsérti valamivel.
  Mit tegyen?
  Köszönöm, ha tanácsot ad, doktor úr!

  #22538 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ilona,
  Mi szakorvos segítségét javasoljuk. Fogágybetegség tünetét írja le, mely valami hatására felerősödik, majd úgy tűnik meggyógyul. De nem gyógyul meg. 🙁 Ha felsérti valamivel akkor baktérium kerül a íny alá, ami gyulladást okoz, az íny visszahúzódik, esetleg pirossá (vörös) válik, vérzik. Ehhez nem kell okvetlen felsérteni a ínyünket, étkezés során is kerülhet az íny alá baktérium, mely már problémát okoz, és csúnya gyulladás lesz a következménye, mely nem csak esztétikailag okoz gondot, de veszélyezteti a fogak épségét is. Kezelhető különféle fogkrémekkel, pakolásokkal is, de egy folyamatosan ismétlődő gyulladás esetében orvosi ellátás szükséges.
  A fogászatban a paradontológus szakorvos az, aki ezen problémákat hatékonyan tudja orvosolni, és hosszú távú megoldást biztosít. Ő képes helyreállítani úgy az íny állapotát, hogy az megfelelően zárjon a fognyakhoz, megerősíti, javasol terápiát, melyet ha végigcsinálunk, akkor ezen folyamatosan ismétlődő problémát elkerülhetjük.

  #22557 Reply
  Tasiné Sárközi Ilona
  Vendég

  Vajon a MEGASONEX ultahangos fogkefe használatával a fogkő saját magunk által is eltávolítható,vagy pedig az csak a fogkő lerakódásának megelőzésére szolgálhat?
  Köszönöm a véleményét előre is!

  #22571 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ilona,
  Ez attól függ, lehetséges, hogy a kis réteget eltávolítja, de sajnos nincs személyes tapasztalatunk az ügyben, amit viszont találtunk:
  https://merjmosolyogni.hu/kiprobaltuk-megasonex-ultrahangos-fogkefe-videoval
  Ami biztos, a vastag lerakódást többnyire rendelőben kezeljük. Azt gondolom, segíthet a megelőzésében, de a kialakult fogkövet, ami már láthatóan lerakódott nem biztos, hogy eltávolítja.
  Kipróbálja?

  #22575 Reply
  Tasiné Sárközi Ilona
  Vendég

  Nem próbáljuk ki, miután megtaláltam az árát, ami most kedvezményesen is 56.000 forint,és ráadásul a már kialakult fogkövet nem is távolítja el.
  Köszönöm, hogy megosztotta velem a véleményét!

  #22763 Reply
  Tasiné Sárközi Ilona
  Vendég


6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: fogíny leválik a két metszőfogrólés vérzik
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft