fogíny duzzanat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #13950 Reply
  Réka
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Egy kb. két hónapja fennálló, érdekes problémával állok szemben, aminek az okát nem sikerült feltárni azóta sem. Mindenféle fizikai hatás nélkül kezdett el az ínyem duzzadni, nem egy helyre koncentrálva, hanem össze-vissza, felső-alsó fogaknál egyaránt, és megfigyelni sem tudtam, milyen hatásra jöhet elő. (esetleg gyógyszer: a fogorvosom említette, hogy hormonális változás következtében is fennállhat a nőknél fogíny duzzanat, de azóta visszaváltottam a f.gátló tablettámat is, tehát ezt is kizárhatom). Nem nagy duzzanat, minimális. Azt figyeltem meg, hogy leginkább reggelente van megduzzadva, és mindig másutt jött elő. Mostanra viszont egy helyre koncentrálódott a duzzanat, a felső két első fogam közé, és belülre, másutt már nem jön ki, és ez már egész nagynak mondható, és fáj is, néha vérzik fogmosáskor.
  A jobb első fogam (valószínűleg fogszabályozást követően) mostanra elhalt, el is van színeződve. Az orvosom szerint ezt mindenképp gyökér kezelni kell, vagy magától be fog „durranni”, s akkor már muszáj lesz. A kérdésem az lenne, hogy esetleg a duzzanat lehet-e az előjele ennek a fogproblémának?
  Válaszát köszönöm előre is!
  Üdv,

  #13952 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Réka, röntgendiagnosztika és fogorvosi vizsgálat nélkül nehéz válaszolni a kérdésedre. Igen a duzzanat lehet előjele annak, hogy a fogat haladéktalanul gyökérkezelni vagy húzni kell. Sajnos nem tudunk így meggyőzően segíteni, a fogorvosodtól mindenképpen kérj időpontot. Üdv, Vdent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogíny duzzanat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft