Fogíny

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24006 Reply
  Erika
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/ Doktornő!
  Érdeklődnék, hogy mit jelent, az, hogy túl aggresszív fogmosás, amitől az íny lejön a fogról, vagyis ínysorvadás következik be? Mi az az erő, ami ennek kiváltásához kell? Milyen jelei vannak az erős fogmosásnak, pl. vérzik olyankor az íny?
  Mennyi idő kell ahhoz, hogy az ínyt lemossuk a fogról, ez hosszabb folyamat vagy 1-2 hét alatt is le lehet dörzsölni egy egészséges ínyt a fogról? Például egyik nap még minden rendben és kb. 1,5 hét múlva már 1-2 mm-t lejjebb megy az íny, az elképzelhető fogmosástól?
  Várom mielőbbi válaszukat!
  Előre is köszönöm!
  Üdv: Erika

  #24017 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  Agressziv fogmosásnak, a nagyon erős dörzsölést nevezzük. Ezt többnyire valóban erős súrolás, helytelenül végzett mozdulatok, és erős sörtéjű fogkefe használata okozza.
  Ilyenkor sérül a fogzománc, az íny, melynek széle leválhat a fognyakról.
  Fontos, hogy a megfelelő technikát elsajátítsuk, helyesen válasszuk meg fogkefénket, melyben egy dentálhigiénikus nagy segítségére lehet.
  Az íny sérülékeny, a helytelen fogmosás okoz ínyvérzést, fognyakról való leválást, mely folyamat gyorsasága és rehabilitációja több mindentől függ.
  Üdvözlettel:

  #24025 Reply
  Erika
  Vendég

  Köszönöm a gyors választ!
  Akkor 1-1,5 hét alatt is leválhat egy előtte teljesen jó helyen lévő az íny a fognyakról? vagy ez egy hosszú folyamat, ami hónapok, évek alatt megy végbe?
  Remélem érthető, amit kérdezek, csak nem tudom jól megfogalmazni 🙂
  Köszönöm!
  Üdv: Erika

  #24026 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  Mivel a fogíny érzékeny, így 1-1,5 hét alatt is okozhatunk károsodást. Amennyiben a fogmosási technika helytelen, és a íny folyamatos irritációnak van kitéve, akkor ez a folyamat rövid időn belül is látványos esztétikai és egyéb problémát okoz.
  Üdvözlettel:

  #24040 Reply
  Erika
  Vendég

  Köszönöm ismét gyors válaszukat! 🙂
  Ha kizárhatjuk a fogmosási technikát, akkor még mi okozhat ínyleválást 1-1,5 hét alatt?
  (Bal alsó 4-es fog.)
  Köszönöm nagyon előre is!
  Üdvözlettel:
  Erika

  #24042 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  A paradontologiai problémákról, több ezer oldalnyi anyag áll a fogorvosok rendelkezésére. Van, hogy a fogágyprobléma eredete egyéb más tünetek figyelembe vételével könnyen diagnosztizálható, van hogy szakorvosi vizsgálat szükséges. Egy tasak is okoz ilyen problémát, de van, hogy bizonyos gyógyszerek mellékhatásai jelennek meg a szájüregben.
  Meghatározásukhoz fizikai és röntgen diagnosztikai vizsgálat, kiterjesztett állapotfelmérés szükséges, örömmel állunk rendelkezésére egy szakorvosi vizsgálat alkalmával, hogy konkrétumokról beszélgetésünk
  Üdvözlettel

  #24050 Reply
  Erika
  Vendég

  Köszönöm szépen! Akkor nem étel okozza, igaz? Még erre kérem válaszoljanak. Külföldön vagyok, egyelőre nem tudok vizsgálatra jelentkezni :/

  #24064 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  Egzakt válasz nincs. A fogágy sérülése, problémái körültekintően vizsgálandók. Amennyiben sérült a fogíny, és túlzottan savas, vagy magas ph értékű ételeket, italokat fogyaszt, befolyással lehetnek a fogágy állapotára.
  Üdvözlettel:

  #24072 Reply
  Erika
  Vendég

  Évek óta csak csapvizet, tejet és teát iszok, semmi mást, ételekből is kerülök mindent, ami savas, úgyhogy ezért nem értem mi történt. Nem eszek lisztből készült termékeket, és cukrot sem. Gyümölcsökből nem eszek citromot, narancsot stb. Fogselymet minden étkezés után használok. 2x mosok fogat naponta kis fejű fogkefével, ráadásul óvatosan, azon a fogamon lentről felfelé sepregetve, soha nem oldalirányú vízszintes mozdulatokkal. Ínyem soha nem vérzik.
  Viszont sajnos mélyharapásom van. Akkor ez okozza az ínysorvadást?
  Invisalign fogszabályzót szeretnék minél előbb elkezdeni.
  Önök foglalkoznak ezzel?
  Köszönöm!! 🙂

  #24073 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika,
  Paradontológiával és fogszabályozással is foglalkozunk. Amennyiben gondolja, örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Fogíny
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft