Foghúzás utáni panaszok

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31050 Reply
  Péter
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr.
  Ma egy hete hogy felkerestem körzeti fogászomat bal alsó bölcsességfog előtti (sajnos számát nemtudom) fogam miatt. Letörött a koronából egy darab és fájdogált ha a törés közelébe került valami. Rendelőben aztmondták hogy a legjobb megoldás ha eltávolítják… nem örültem de persze ha a szakember úgylátja ám legyen. Húzás fájdalmasvolt és sikeressen bent is tört a gyökér egy része… nincs gond mondta mivel szájsebész megoldja… Mikor végzett a szokásos vatta , kis felvilágosítás a kezelésről és hogy ne lepődjek meg ha kis csontszilánkok még lökődnek ki. Kedden már mehettem is vissza mivel 3 óránként fájdalom csillapítókra voltam kényszerülve egész addíg (természetessen duzzadás feszítő érzés és nagy fájdalom végedt). Illetve a tükörben is látom és sajnos nyelvel is érzem hogy hosszirányvan a volt fogyam méretével közel megegyező hosszúságú csont szilánk ékeskedik az ínyemben. Persze ekkorra már a fél arcom fájt. A “szakember” belenéz és minden érzéstelenítés nélkül kis eszközével belekapar a sebbe (nagyon fájt) és közli hogy a maradék darabokat nekem kellene eltávolítanom fogmosás közben, a fájdalom meg azért van mert nemalakult ki vérdugó… csontszilánkomat otthagyva egy gyógyszeres gézlappal és egy antibiotikumos receptel utamrabocsájtott. Már ismét péntekvan… a szilánk egész nap szépen vagdalja a nyelvem a gyomorszájam fáj folyamatossan a sok fájdalomcsillapítótól ami egyre kevésbé használ. Kérdésem azlenne hogy ez a bevett szokás vagy ez így megfelelő? Vagy mit kellene tennem hogy szünjön a fájdalom? És tényleg jólvan az úgy hogy egy csontdarab van beágyazódva az ínyemben? Előre is köszönöm a válaszát.

  #31054 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter
  A csonthártya gyulladás sajnos egy nagyon elhúzódó és fájdalmas folyamat, melyet antibiotikus kezeléssel és kiemelt fogászati kontrollvizsgálattal orvoslunk. A csontszilánk valóban távozhat magától, de amennyiben ilyen zavaró érzést kelt, így annak eltávolítása javallott, természetesen a megfelelő érzéstelenítés mellett. A csonthártya gyulladás nehezen gyógyul, és sajnos valóban sokáig okoz fájdalmat. Jelen esetben ez még lehet normális, viszont antibiotikum mellé okvetlen fájdalomcsillapító szedését ajánljuk. Amennyiben fájdalma hétfőre sem szűnne, vagy úgy érzi fokozódik, soron kívül keresse fel fogorvosát, és kérje a kezelés folytatását, a szilánk eltávolítását, a seb ellátását.
  Üdvözlettel:

  #31056 Reply
  Péter
  Vendég

  Köszönöm a gyors választ 🙂

  #31058 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Igazán nincs mit

  #31087 Reply
  alexa.illes24
  Felhasználó

  Kedves Doktorúr/Doktornő!
  6 nappal ezelőtt az alsó 2-es fogam kihúzásra került. A vérdugó kiesett kb a harmadik napon. A 4 naptól elviselhetlen fájdalom kisérte így elkezdtem a dalacin 3×1 szedését illetve közte a cataflam dolot szintén 3 szemet naponta. Egy hét után jelentkeztem a fogorvosnál és azt mondta nincs szükség kaparásra mert már szépen gyógyul csak szedjem továbbra is a gyógyszert. Így helyesen járt el hogy nem lett még csak kitísztatva sem? Mikor fog kb csökkenni ez a fájdalom? Illetve mit tehetek a gyorsabb gyógyulás érdedében? Nem fokozza a fájdalmat az evés közben elkerülhetetlen darabok beleesése? Előre is köszönöm.

  #31102 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Alexa
  A csonthártya gyulladás egy nehezen gyógyuló, fajdalmas fertőzés a szájüregben. Soksetben meg kell ismételni az antibiotikus terápiát, viszont nem minden esetben van szükség a kürettálásra. Fogorvosa helyesen járt el, további kontrollvizsgálatok szükségesek, illetve fokozott szájüregi higiénés protokoll tartása javallott
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Foghúzás utáni panaszok
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft