Foghúzás utáni komplikáció

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32059 Reply
  Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Tanácsot szeretnék kérni Öntől.
  Január 8-án a 13.kerületi állami rendelőben gyökérkezelték a jobb alsó 4-es fogamat, és utána a fogorvosnő rögtön kihúzta a jobb hátsó 7-es fogamat. Azt mondta,hogy a szájsebészre 2 hét múlva lesz csak időpont,ne várjunk addig.
  Egyik fogam sem fájt,csak mindkettő nagyon csúnya volt. Mondtam, hogy 45 év fölötti vagyok, és várjunk,mert nehezebben fogok meggyógyulni,mint amikor fiatalkoromban fogat húztak.
  Először gyökérkezelte a jobb alsó 4-es fogamat. Húzáskor a hátsó 7-es fogamat beletörte és csak 4 részletben tudta kiszedni. Ami furcsa volt,hogy utána alig vérzett a fogam. A váróban kellett várnom 15 percig. Utána megnézte a helyét, és meg is röntgenezték. Ekkor minden rendben volt.
  Régen amikor húztak, akkor egy fél napig vérzett az ínyem foghúzás után. A jobb alsó 7-es fogamat kb.15 éve gyökérkezelték és cirkóniumtömést tettek bele. Ez nagyon hosszú ideig tartott. Kb. 3 hónapja kiesett a tömés és az orvos azt mondta,hogy húzzuk ki.
  Most be van gyulladva a torkom, a jobb fülem és nem érzem a jobb alsó arcomat, teljesen el van zsibbadva,de fáj.
  Kb. 2 hét telt el a húzás óta és azóta csak a bal oldalon tudok enni.
  Szeretnék tanácsot kérni, hogy most mit csináljak? Mert a fogorvosnő szabin van. Menjek el a körzeti orvoshoz? Jelenleg munkahely váltásban vagyok (jelenlegi cégem megszűnik) és márciustól már az új munkahelyemen kellene kezdenem, illetve a kanadai rokonaim érkezését is várom. Illetve az kerületi Polgármesteri Hivatalba is behívtak állásinterjúra. Nagyon kellemetlen a dolog.
  Hogyan múlhatna el az arczsibbadás? Olyan,mintha arcidegzsábát kaptam volna.
  Milyen gyógyszert vagy gyógyteát kellene szednem? A kolléganőm a Gengigél használatát javasolta.
  Mint betegnek milyen jogaim vannak? Jelezzem valahol a problémát? A fogorvosnőhöz csak feb.5-én van időpontom. Nem szeretnék kellemetlenséget az orvosnak sem. Addig Ön szerint mit csináljak?
  Válaszát várom.
  Üdvözlettel: Ildikó

  #32067 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó,
  A leírtak alapján komplikációról nem beszélhetünk. Nyilván a fog eltávolításának megvan az indikációja, melyet a kollega is mérlegelt. Az, hogy egy nagy töméssel rendelkező fog koronai része a húzás alkalmával letörik gyakori eset, melyet követően a szeparálás, és a gyökerek egyenkénti eltávolítása a legkíméletesebb megoldás, az ezt követő kontroll rtg vizsgálat nem mutatott szilánkdarabot, így a beavatkozás sikeresnek tekinthető. Ugyanakkor amennyiben a húzás helye panaszos, így az ok vizsgálata javallott.
  Okvetlen kontrollvizsgálatot javasolnék, illetve ezen túlmenően háziorvosi kivizsgálást az egyéb (torokfájdalmak) panaszai tekintetében.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás utáni komplikáció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft