Foghúzás után vérzés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25274 Reply
  Mea
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Tegnap este, vagyis még nincs 24 órája, hogy húzták a felső hatosom. Nagyon nehezen jött ki a gyökerek nem a szokott módon álltak, de nem volt kampós a vége. A gyökerek egyben kijöttek, de ami felette volt szilánkokra tört. A doktor úgy engedett utamra, hogy szilánkok eshetnek ki belőle. Az ellentétes oldalon is kihúzta már ugyanezt a fogat, akkor darabokban jött ki a gyökér is. Most mégis nagyon furcsán gyógyul. Még mindig szivárog belőle a vér. Vagy inkább megint. Reggel szivárgott, abba hagyta. Most elaludtam, kicsit el is nyomtam az arcom, pedig fel polcoltam a fejem, és megint szivárog a vér. Jól látható ahogy színezi a nyálam. A seb nagyon nagynak tűnik az ínyem körülötte duzzadt (nem volt gyulladt a fog).
  A seb sötét, szinte fekete piros. A közepén egy szürkés kitüremkedés. Nem olyan, mint mikor álhártya keletkezik a seben. Inkább szilánkra gyanakszom.
  Normális a vérzés? Mikor forduljak orvoshoz, mindenképp? Most jobban féltem a vérdugót. Honnan tudom ha kiesik? Ha szilánk(ok) maradt benne az befolyásolhatja a vérdugót? Okozhat folyamatos szivárgást? Erős fájdalom nincs, ha van az sem kifejezetten a sebben, inkább az arccsontom fáj, vissza-visszatér az érzés amit húzás közben éreztem.
  De mivel lefekvéskor vettem be fájdalomcsillapítót a lüktetésre, amit a seb körül éreztem, nem állíthatom biztosan, hogy nem is fog fájni.
  Köszönöm segítségét.

  #25278 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mea,
  Jobbnak látnám, ha megmutatná kezelőorvosának.
  A tüneteket okozhatja a szilánkok távozása, de ez lassítja a sebgyogyulás folyamatát. A fájdalom oka lehet a nehézkes foghúzás, melyet ebben az esetben szövetek sérülése okoz. Javaslom a kontroll vizsgálatot
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás után vérzés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft