Foghúzás után újra vérzés, varratok és étkezés

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #41475 Reply
  Máté
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

  Azért fordulok Önhöz, mert három napja húzták ki a bal 6-os fogamat felül.
  Már aznap este a vérdugó fele kuesett, nagyon vérzett, de újra megalvadt egy hatalmas buciként. Másnap újra elmentem az orvoshoz, aki kitörölte és új gézre haraptam. Harmadik nap arra keltem, hogy megemelkedett a vérdugó, és alóla kicsit csurog a vér aztán az is megalvadt, és el is indult rajta a gyógxilás jele, a szürkés sárgás felső réteg. Aztan egy nagyobb lèpèsnèl újra kiesett a fele, és ezután nagyon jött belőle a vèr.
  Emellett meg kell jegyeznem hogy nagyon, hogy nagyon melegem volt, négy emelet magasat meg kell masznom, hogy hazaèrjek, fajt az orrnyergem és a tarkòm is tompán.
  Visszamentem, aztán bevarrta a doktorúr, és azt mondta, hogy nézessek vérképet, mert véralvadási problémám lehet, vagy a magas vérnyomás. 32 éves vagyok.
  Kérdésem az lenne, mivel még soha nem volt varrva a foginyem, és nagyon kába is voltsm, ott nem kérdeztem, hogy mit, mikor ehetek varrott foginnyel? Ő csak azt mondta, hogy sokat igyak. Már négy nspja csak par kenyerbelet mertem lekvarral enni nagyon ovatosan. Nővérrmnek az orvos azt mondta, hogy aznap nem lehet enni. Ha nem lehet enni, hogy valami izesebbet is igyak, rostos gyumolcslevet ihatok, vagy inkabb keruljem el? Mik azok az ételek, amik segithetnek a sebgyógyulásban?
  Fogmosásra annyit mondott, hogy a seb környèkèn ne mossam. Másik orvos azt mondta h extra puha fogkefevel ajanlott mosni.

  Előre is köszönöm válaszát ès elnèzèst, hogy ilyen hosszúra sikerült.

  #41476 Reply
  Máté
  Vendég

  mèg annyit fűznèk hozzá, hogy macskával èlek ès hogy a macskaszőrtől nem fertőződhet-e el?

  #41482 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Máté
  A sebfertőzés fájdalommal, érzékenységgel jár, melyet nem említ a felsorolt panaszai között. Enni bármit ehet, figyelni arra érdemes, hogy a sebbel ellentétes oldalon rágjon. Ettől független a megfelelő szájápolás nagyon fontos. A sebet mosni nem, de annak környékét szükséges nagyon puha sörtéjü fogkefével.
  Üdvözlettel

  #41483 Reply
  M
  Vendég

  Nem fáj, nem èrzèkeny, csak mint egy kihúzott fog, annyira.
  mára a bevarrt seb is kivérzett, szivárgott, aztán amikor ráharaptam egy gézre, nagyon sok vér keletkezett, ezért elküldtek szájsebèszetre és vérvizsgálatra. a szájsebészeten újra kitisztitottak, újravarrták, azt mondták, hogy ha ma is újra vérezni kezd, az már belgyógyászati problémára utal, amit nem értettem pontosan mire utalhat. de észrevettem hogy amikor kiesik a vérdugo es ujra elkezd vérezni, nyomâst érzek a homlokamnal, a tarkomnal es az orrnyergemnél meg mintha a fülemnél. mintha szédülnék.
  vérkép eredmény ma este vagy holnap reggel erkezik meg.
  azt szeretném kérdezni, hogy milyen betegségek jöhetnek szóba ezekkel a panaszokkal? nagyon tartok tőle hogy valami komolyabb. korabban dohanyoztam, emellett rendszeresen fogyasztottam alkoholt, sokszor aftás a szám.

  a doktor felirt egy vérzéscsillapitot, aminek a nevére nem emlékszem már de D betűvel kezdődött és hatott. kérdésem, hogy ilyesmi gyógyszert fel tudnék e iratni az orvossal, hogy amig kiderül, mi váltja ki, ne kelljen éjjelente vért nyelnem?

  koszonom

  #41510 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves M
  Valószínűleg véralvadási probléma okozhatta a gondot, melynek vizsgálata valóban szükséges, ennek oka és megítélése már nem a fogászat hatásköre. Gyógyszert kezelésére javaslatra írhat fel orvos. Jobb ilyen tünetekkel a további szakorvoshoz fordulni, melyhez kérje háziorvosa segítségét.
  Üdvözlettel

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Foghúzás után újra vérzés, varratok és étkezés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft