Foghúzás után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #49010 Reply
  trunsel
  Felhasználó

  Jó napot!

  Kihúztak egy fogamat kb 1 hónapja. Sajnos eléggé romlott volt, ezért antibiotikumot is kellett szednem rá. Néhány napja teljesen összehúzódott a seb, közben ahogy gyógyult 1-2 kisebb 1-2 mm nagyságú fogszilánkot is kilökött a seb.
  2-3 napja pont amikor teljesen összehúzódott a seb, megjelent rajta egy kb 1x 0,5×0,5cm nagyságú pirosas hát hogy is mondjam „duzzanat”. Nem fáj nem vérzik, de napok óta nem változik a mérete, nem gyógyul. A fogorvosomat felhívtam azt mondta ez teljesen természetes el fog múlni, de nem kellett bemennem, illetve meg se nézte.
  Az lenne a kérdésem, hogy ez tényleg természetes? Mikorra várható a gyógyulás? Kép linkjét csatoltam.

  https://kepkuldes.com/image/xVJCIN

  #49039 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező!

  Az átküldött kép nem szolgáltat elegendő információval ahhoz, hogy diagnózist állíthassunk fel. Amennyiben láz- és tünetmentes, úgy javasoljuk, hogy kövesse a fogeltávolítást végző fogorvos utasításait!

  Jobbulást kívánunk!

  #49099 Reply
  Papné S. Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztel Doktor Úr,
  Ez év február 1-én került kihúzásra a 21-es fogam. Korábban gyökérkezelt volt. Sajnos ráharaptam valami keményre és keresztbe ketté tört. Ezt már nem lehetett megmenteni és ki kellett húzni.
  Néhány nap után nagyon begyulladt, lüktető fájdalmat éreztem. Sem aludni sem enni nem tudtam.
  Felkerestem a szájsebészetet ahol kitisztították a sebet és elmondták, hogy olyan mély a seb, hogy ezt frissiben varrni lett volna ajánlatos, ami nem történt meg. Antibiotikum kurát kaptam és kb. 2 hét múlva kezdett elmúlni a fájdalom.
  A húzás következtében a mögötte lévő fogból is letört egy darab, amit kb. 1 hónapra rá pótoltak.
  A legfőbb problémám, hogy a húzott fog helye azóta sem fort még össze. Látszik, hogy alulról töltödik fel, de még mindig egy kb. 3-4 mm széles folytonosság hiba látható rajta. Kb. 2 hete kétszer is kissebb csontszilánkot szedtem ki belőle, mert azt éreztem, hogy valami folyamatosan szúrja a nyelvem.Kétszer készült panorámaröntgen ami egyik alkalommal sem mutatott eltérést.
  A fog pótlása és a mintavétel így még nem történt meg. Itt vagyok lassan már 2,5 hónapja arra várva, hogy összefor.
  Rendszeresen járok a fogorvosomhoz, 1-2 hetente ránéz, de kezdek aggódni, hogy ez így természetes-e? És esetlegesen hova fordulhatnék ez ügyben.
  Várom megtisztelő válaszát.
  Üdvözlettel:
  Zs

  #49112 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsanna!

  Javasoljuk, hogy olyan rendelőt keressen fel panaszával, ahol CT vizsgálatot is tudnak készíteni a fogról, ez alapján jóval pontosabban meghatározható a csontállomány és a lágyszövetek állapota, az esetleges fogszilánkok jelenléte.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft