Foghúzás után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #44291 Reply
  Gabriella
  Vendég

  Tisztelt doktor/doktornő!

  Lassan 1 hete kihúzattam a bal felső 6-os fogam.
  A helye szépen gyógyul, komplikáció nem lépett fel húzás közben, viszont a két szomszédos fogam (a kihúzott fog mellettiek) nyomásra, vagy ha összezárom a fogsorom, érzékenyek. Ha csak a nyelvemmel piszkálom semmi bajuk, enni még nem igazán mertem azon az oldalon, de ha csak összezárom a fogaim és kicsit jobban összenyomom akkor kissé fájnak, illetve mintha a bal felső 7-es nyomásra „kijjeb lenne” mintha megnőtt volna a fog..😅
  Olvastam hogy ez lehet normális foghúzás után, hiszen az ínyem még duzzadt, pirosas és most kezd az alvadt vér kitisztulni.
  Normális velejárója vagy nézessem inkább meg?

  Köszönöm, Gabriella

  #44381 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gabriella
  A panaszok valóban lehetnek normálisak, viszont ha ezek még a mai napig fennállnak javaslom keresse fel kezelőorvosát.
  Üdvözlettel

  #44641 Reply
  Bianka
  Vendég

  Kedves Doktor/Doktornő!

  A tegnapi napon szájsebészeti beavatkozás keretein belül eltávolították a jobb alsó 4-es fogamat. Fájdogált már a húzás előtti 3 napban is, de egészen elviselhetően. Viszont a műtét után – vésték, húzták, csavargatták -, ahogyan elmúlt az érzéstelenítő hatása sajgó, erős fájdalom jelentkezett a csontsebnél és a környékén. Fájdalommentes, de nehéz húzás volt, percekig eltartott, makacs és törött is volt a fog. A húzás után varrni is kellett a sebet. A Doktornő, aki csinálta írt fel antibiotikumot és fájdalomcsillapítót is. Természetesen mindkettőt szedem, viszont érdeklődni szeretnék, hogy normális-e, hogy húzás után erős fájdalom kíséri a gyógyulást? Ma van a második napja, hogy kihúzták, nem dagadt be, lázam nincs és nem is vérzik. Viszont tényleg erősen fáj.

  #44680 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bianka
  A tünetek sajnos normálisnak mondhatóak. Az antibiotikumnak szüksége van 72 órára, hogy érezhető hatása legyen. Amennyiben ezt követően sem csillapodnak a tünetek, javaslom a kontrollvizsgálatot.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft