Foghúzás után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20553 Reply
  Petra
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Péntek délután húzták ki a jobb alsó első örlőfogamat. Az arcom már megelőző nap kicsit duzzadt volt és nyomásra feszített, ezért is mentem el az orvoshoz. A foghúzás relatív gyorsan ment és két nagyobb darabban sikerült a fogat kihúzni, némi véséssel. Az arcom azóta is duzzadt, fájdalom inkább csak a sebfájdalom érezhető, de az is minimális. A foghúzás melletti íny fehéres-foltos, és úgy érzem a seb is húzodik össze, benne az alvadt vérrel. A kérdésem az lenne, hogy a duzzanat meddig normális, hogy megmarad, illetve miért érzem, hogy az arcom kívül a foghúzás helyétől felfelé kb a halántékomig húzódik, mintha kicsit olyan zsibbadós is lenne illetve viszket. Ez normális? Esetleg ideg sérülés?
  Válaszukat köszönöm szépen.
  Petra

  #20565 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Petra!

  Amennyiben valóban volt vésés, vagyis a fog eltávolítása feltárás útján került eltávolításra, a fogat körülvevő csonthoz hozzá kellett nyúlni, amelynek természetes velejárója a pár napon keresztül tartó arcduzzanat. Nyilvánvalóan kapott antibiotikumot, amit kúraszerűen végig kell ilyen beavatkozás után szedni, a kialakuló gyulladás megelőzése végett, ezért is jó jel, hogy gyulladásra utaló fájdalom, feszítő érzés nincs jelen.
  Ami viszont aggasztó lehet, az Ön által leírt zsibbadó, viszkető érzés, ami alapján arra lehet következtetni, hogy az eltávolított fog gyökeréhez közel húzódott az idegcsatorna, amely picit meg lehetett bolygatva, esetleg apróbb sérülést szenvedett el. Ez az esetek túlnyomó többségében csupán átmeneti állapot, B vitamin szedésével felgyorsítható az ideg regenerálódása. Ettől függetlenül mindenképpen keresse fel kezelőorvosát és kérje ki véleményét!

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft