Foghúzás helye

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24895 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Kedves Dr Nő/Úr

  A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Körülbelül 3 hete kihúzták a jobb alsó hátsó nagyőrlő fogam. Eléggé fájdalmas volt előtte, csontig álkapcsolba füll-be hatoló fájdalmaim voltak.
  Ennek ellenére hasonló nyillalást még most is érzek, nem nagyon tudom behatárolni de azt gondolom annak a helyéről jön. A foghúzás helye nem fort még össze, hanem a lyuk közepén ilyen kis élénk piros mint valami pup féle van, ez most normális jelenség? vagy valami baj van
  Továbbá belül az iny falán át érzem (oldalról mikor tapogatom) hogy valami csont szilánk vagy gyökér darab benne van. Arra gondolok összefüggés lehet a kettő között. De aggaszt hogy ez a nyillaló fájdalom még mindíg jelen van. Nem folyamatosan ez igaz, de naponta párszor benyilal.
  Ön mit gondol?

  #24905 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  Javaslunk egy kontrollvizsgálatot, panoráma röntgen készítését, hogy lássuk, valóban van e visszamaradt gyökérdarab.
  A fájdalom ha állandó, az nem normális, ha időnként jelentkezik, akkor még elfogadható is lehet. A panaszaira az eltelt idő figyelembevételével lehet antibiotikus kezelést is javasolnék.
  A vérdugó pedig, amit a sebnyílásban lát normális jelenség, emiatt aggodalomra oka nincs.
  Keresse fel kezelőorvosát.
  Üdvözlettel:

  #24914 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Kedves Dr Nő/Úr

  Köszönöm szépen válaszát. Ma voltam orvosnal vele, kitisztitotta mert elmondasa szerint kis gennyet látott kifolyni belőle. Most megint gézre kellett harapnom. Javasolta szedjek 3×1 xylenn 50mg antibiotikumot.
  Ön szerint is indokolt lehet? Csak azért kérdem mert már mindente antibiotikumokat irnak fel. Az orvos szerint segítí a sebgyógyulást.

  Illetve azt szeretném még kérdezni, meddig nem dohányozhatok most?

  #24918 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Péter,
  A kezelés óta eltelt idő, és a jelen probléma figyelembevételével a gyógyszeres kezelés szükséges.
  A dohányzást célszerű minimalizálni.
  Üdvözlettel:

  #25233 Reply
  Scháling Benjamin
  Vendég

  Kedves doktor Úr/ Nő

  Olyan kérdésem lenne,hogy 2017.07.12 én kihúzták a bal alsó bölcsesség fogam, nem volt valami könnyű feszíteni kellett. 2017.07.14 én elmentem a helyi fogorvoshoz mert nagyon fájt még fájdalom csillapítóval is, kitisztította és rakott be valami barna anyagot ami elmondása szerint fájdalomcsillapító és segít gyógyulni. Olyan kérdésem lenne, hogy a mai napig is fájdogál ez normális vagy menjek vissza hozzá?

  Válaszát előre is köszönöm.

  #25248 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Benjámin,
  Tünetei normálisnak mondhatók, amennyiben csak fájdogál, akkor ez hamarosan elmúlik. Amennyiben tünetei felerősödnek, esetleg belázasodik keresse fel fogorvosát.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Foghúzás helye
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft