Foghúzás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23157 Reply
  Foghúzott
  Vendég

  Jó estét. Egy kérdés sorom lenne.
  Két hete húzta ki a körzeti fogorvos a jobb alsó bölcsesség fogam ami után sajnos begyulladt a helye mert valamiért nem maradt meg benne a vérdugó vagy lehet nem is keletkezett. Hétfőn voltam ismét nála mikor ez kiderült. Antibiotikum kúrára fogott és valamivel bevont gézdarabot tett a lukba egy fertőtlenítő öblítés után. Szerdán ismét voltam amikor ezt megismételte és elmondta hogy sokkal szebb. Csütörtökre mondta vegyem ki ezt a gézlapot . Este ki is vettem, előtte fogat mostam. Azt szeretném megtudni mennyi idő alatt húzódik össze a luk, ha belemegy az étel (mert ha akarom ha nem bele megy) mit lehet tenni, mit látok benne ha alakul valami, és ha úgy hagyom hogy a ‘talán’ étel benne marad megint be fog gyulladni? Válaszát előre is köszönöm.

  #23158 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Foghúzott,
  Vérdugó minden esetben keletkezik, de könnyen ki is öblíthető. Ennek hiányában bizony baktérium kerülhet a sebbe, melyet az Ön által leírt módon kezelünk.
  Fokozottan érdemes figyelni ilyenkor a szájhigiénés szabályok betartására, súrolni, fogkefével mosni az üreget nem szabad, csak óvatosan a körülötte levő területet. Az összehúzódási idő változó, de általában 1-2 hét alatt, lassan zár a seb. Amennyiben újra elfertőződne azonnal észre fogja venni. Ínye megduzzadhat, vörössé válik, fájni fog.
  Javaslom étkezések után a sima vízzel történő óvatos öblögetést, most ne zubogtasson erősen. De ügyeljen arra, hogy a fog hiány helye mindig tiszta maradjon. Kerülje a tejtermékeket, a tejes ételek és italok fogyasztását. Szedje be az antibiotikumot. Szerintem nem lesz semmi gond. Kezelőorvosa vigyáz Önre.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft