Foghúzás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #13056 Reply
  Anikó
  Vendég

  Szép napot!

  Múlthét csütörtökön lett kihúzva az egyik felső őrlő fogam. Az egyik panaszom az, hogy este mikor lefekszek aludni, mindig elkezd lüktetni az a rész, ahol ki lett húzva.
  A másik pedig, hogy nagyon csíp a körülötte levő rész, mikor eszek vagy épp iszok. Persze próbálok úgy enni, hogy ne érje semmi.

  Ezek normális panaszok, vagy érdemes megnézetnem fogorvossal?

  Válaszát előre is köszönöm.

  #13058 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Anikó, neked is szép napot. A húzás hogy ment végbe, feltárással szájsebészeti úton, vagy simán kirántották? Volt e gyulladásban a fogágyad? Maradt e esetleg gyökérmaradvány az eltávolítást követően? (esetleg kiderült e ilyesmi). használhattak e idegen anyagot pl gézt a húzás során ami a sebben maradhatott? Volt e bármilyen probléma a kezelés során, pl elhúzódó vérzés? Összességében sajnos sokminden befolyásolja a sebgyógyulást és ezekről nem tudunk. Érdemes megnézetned a kezelőorvossal, hogy megnyugtató választ kaphass a tünetekre. Üdvözlettel, Vdent

  #13064 Reply
  Anikó
  Vendég

  Köszönöm szépen a gyors válaszát.

  Simán kirántották. Nem említette, hogy bármilyen probléma adódott volna a húzás közben. A fogam előtte gyulladt volt. Amit meg tudok említeni, az az, hogy itthon el kezdett vérezni, de a fogorvosom azt mondta, hogy harapjak rá a gézre úgy 10-15 percig. Meg is tettem ezután már nem voltak ilyen gondjaim. Amit még láttam a húzás során, hogy elég nagy volt a fogam gyökere.

  Mindenesetre felkeresem akkor az fogorvosomat.

  #13068 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Sok sikert és ne aggódj biztosan nincs nagy gond, de jobb az elővigyázatosság.

  #13857 Reply
  Kriszti
  Vendég

  Szép napot!
  Nekem hétfőn húzták ki a fogam de másnap vissza kellett mennem mert begyulladt és ki kellett tisztítani a lyukat és kaptam antibiotikumot. Az lenne a kérdésem hogy foghúzás után hány nappal lehet ilyen kenyér zsemle féléket fogyasztani?
  Válaszát előre köszönöm!
  Üdvözlettel:Kriszti!

  #13885 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Kriszti!
  A gabonaféléket nyugodtan fogyaszthatod, a tejtermékeket volt/lenne érdemes kerülnöd. A sebet kíméletesen mosd és óvatosan rágj azon az oldalon. Gyógyulást kívánunk. Üdv, Vdent

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft