Foghúzás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19728 Reply
  Szabó Tamás
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Nagyjából 3 hete kihúzták a jobb felső bölcsesség fogam. A kihúzást követően véleményem szerint a sokat olvasott vérdugacs nem maradt a helyén azonban 2-3 nap múlva minden fájdalom és egyéb tünet elmúlt. Ennek eredményeképpen vissza is tértem normál étrendre. 4-5 napja viszont arra lettem figyelmes, hogy a nyelvem azon részén ami érinti a helyet kellemetlen ízt érzek. Ez most már kellemetlen lehelettel is párosul. Mit tanácsol, hogyan kezeljem?

  Válaszát előre is köszönöm

  #19729 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Tamás!

  Ha eddig fájdalommentes volt, akkor nem gondolnék nagy bajra, inkább csak a fog behámosodott helye az, ami nehezen tisztítható. Ha fájdalom lép fel, keresse fel a kezelőorvost.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #19779 Reply
  Hibácska Róbert
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Szombat reggel ki kellett húzni a bal hátsó fogamat mert már aludni sem tudtam a fájdalomtól. Érzem hogy gyulladt és fáj a terület de még a bal felső fogsorom egy része is, ez normális dolog lenne? Abban is szeretnék tanácsot kérni öntől hogy milyen vény nélküli fájdalomcsillapítót tudna ajánlani a panaszok leküzdésében? Eddig Flector-t szedtem.
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Tisztelettel Hibácska Róbert

  #19793 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Róbert!

  Ez több dologtól is függ :ha bölcsességfogról van szó, ráadásul alsóról, akkor ott több a komplikáció valószínűsége, és hosszan is a gyógyulási idő . Ha az első vagy második maradó nagyőrlőről van szó, akkor figyelembe kell venni a kezdeti gyulladás mértékét, illetve hogy milyen bonyolult volt eltávolítani a fogat.
  Egyszerűbb foghúzás után maximum egy hét elteltével már panaszmentesnek kell lennie. Ellenkező esetben kontroll javasolt .

  A diclofenac hatóanyagú fájdalomcsillapítók hatnak a leginkább a fogászati fájdalmakra, ha ez vált be eddig, inkább írassa fel.

  Üdvözlettel:

  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft