Foghúzás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18807 Reply
  Júlia
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  Van egy fogam, ami nagyon zavar már sok-sok éve. Az egyik alsó szemfogamról lenne szó. Volt fogszabályzóm kiskoromban, de kinőttek a bölcsességfogaim, és összetolták a fogaimat. Ez a szemfogam most útban van, és felesleges számomra, mosolyogni sem merek miatta már évek óta, megkeseríti az életem. Ki lehet húzatnom? Tudom, hogy ép fogat nem szoktak kihúzni, de én ezt ki szeretném húzatni..

  Köszönöm a választ!

  #18809 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Júlia!

  Szemfogat semmi esetre sem szabad kihúzni. Ha helyhiány miatt torlódás lép fel, akkor a metszőfogak közül szoktak alul húzni. Ezzel megoldható a probléma valószínűleg, de azért mindenképp fogszabályzó szakorvosra van szükség jelen esetben .

  Üdvözlettel:

  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #18825 Reply
  Kovács Péter
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  Tegnapi nap folyamán kihúzták egy egyik őrlőfogamat, ami után össze is varrták a sebet. A kérdésem az lenne, hogy az normális, hogy 24 óra elteltével is szivárog a sebből a vér? A másik kérdésem, hogy a seb felszínét kívülről fogtól fogig 2-3mm vastag vérkocsonya fedi. Ez szintén normálisnak mondható?

  Köszönettel:

  Péter

  #18833 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Péter!

  A varrat megakadályozzza, hogy a véralvadék kiessen a sebből. A varrat környékét óvatosan meg kell mosni puha fogkefével, akkor nem gyűlik össze a véralvadék a seb tetején . Amennyiben nem érez fájdalmat nincs ok az aggodalomra.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft