Foggyökér rezekció

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23948 Reply
  Natália
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr,

  Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy egy hónapja volt foggyökér rezekcióm. A lenti első 4 fogamnál mutatott gyulladásos foltot a röntgen felvétel.Gyökérkezelés után, a szájsebész megműtötte mind a négy fogam, mivel előtte szivburok gyulladásom volt, feltételezések alapján ez is okozhatta. Az egyik gyökérnél egy kis fog darabot szedtek ki.A másik háromnál csak nagyon pici volt a gyulladás. A műtét helye kivülről szépen begyógyúlt.Kicsi fáradságot eltekintve jól érzem magam. Már jól tudok harapni és rágni,nem érzek fájdalmat ,viszont ha kivülről megnyomdosom a műtét helyét vagy ha le-fel mozgatom ( ,,tornáztatom,,) az ajkaimat elégge érzékeny. Olyan érzésem van , mintha az ott lévő izmok nem nyulnának kellőképpen.
  Ez normálisnak tekinthető? Mennyi ideig lehet még érzékeny? Kontroll vizsgálatra fél év után kell visszamennem.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #23950 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Natália,
  Tünetei normálisnak mondhatóak. Az érzékenység sokáig eltart. Aggódnia úgy gondolom nem kell. Tornáztassa, mozgása, figyeljen nagyon a szajhigienere, tartsa be kezelőorvosa utasításait.
  A gyógyulási folyamat hosszú. Fájdalom, látható gyulladás, láz, váladékozás esetén azonnal, egyéb iránt fél év után kontrollálandó.
  Jobbulást kívánok

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foggyökér rezekció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft