Foggyökér felszívódás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #47974 Reply
  Nagy Lilla
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  Kb 1,5-2 éve, hogy fogorvosom észrevette, hogy a bal alsó 6-os fogam egyik gyökere rövidebb, mint a másik, majd sajnos sokminden más miatt évente több panomoráma röntgen is készült, és szemmel látható, hogy a foggyökér egyre rövidebb. Sokáig észre sem vettem, nem fájt, de az elmúlt pár hónapban már egyre gyakrabban fáj az a fogam.
  A történethez hozzátartozik, hogy 38 éves vagyok, sem fogszabályzóm nem volt soha, sem fizikai trauma nem érte a fogamat. Amire gondolni tudok, hogy talán összefügg vele, a vele szemben lévő fogam helyén kicsit több mint 1 éve implantátum van, és gyerekkorom óta csikorgatom éjjel a fogam, főképp azon az oldalon. Erre kaptam kb. fél éve egy harapó sínt is az alváshoz, de a felszívódás nem állt meg, hiába használom a sínt minden éjjel.
  4 fogorvos küldött el, hogy ő nem specialista, és egyszerű gyökérkezelés valószínűleg nem segítene, de nem tudom hová és kihez fordulhatnék ezzel?

  Köszönettel, Lilla

  #47987 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lilla!

  Javasoljuk szájsebész szakorvos felkeresését a panaszok kivizsgálása és a fog esetleges eltávolítása érdekében, amennyiben ugyanis a folyamat folytatódik, vélhetően a fog eltávolítására lesz szükség.
  Jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foggyökér felszívódás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft