Fogfelépités

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24142 Reply
  Tina
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Mi ajánlott a gyökérkezelt fog felépitésésre ha a fog hátsó része iny alatt van?Feltételnül korona kell vagy fogbetéttel is ellátható?Rágófogról van szó.
  Köszönöm válaszukat!

  #24153 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tina,
  Amennyiben lehetséges, még gyökércsappal felépíthető a fog, de ha nem, akkor mindenképp korona. Ennek pontos megítéléséhez röntgenfelvétel és vizsgálat szükséges.
  Üdvözlettel:

  #24166 Reply
  Tina
  Vendég

  Köszönöm szépen!
  A korona tartós megoldás egy ilyen fog esetében? A fogakat megéri gyökérkezeltetni?Akikkel beszéltem sokan inkább a húzás mellett vannak.

  #24176 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tina,
  Azt gondolom, hogy amíg lehetséges törekedni kell a saját fogak megtartására. Amennyiben a gyökérkezelés segít, érdemes megpróbálni, ha lehet a fogat felépíteni, vagy koronát helyezni rá. Biztonságos, tartós és esztétikus megoldások állnak rendelkezésre. Egy koronával ellátott fog is tud még hosszú évekig megfelelően funkcionálni. A fogakat húzást követően is pótolni kell. Ezt vagy híddal, (minimum két másik -akár egészséges- fog lecsiszolásával készített fogművel), vagy implantátummal lehetséges. Nyilván ezen lehetőségeket státusza határozza meg.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogfelépités
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft