Fogfehérítés aktív szénporral

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29329 Reply
  Rita
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/nő!

  Nagyon sokszor hallottam/ olvastam már fogfehérítésről szénporral, illetve különféle fogfehérítő fogkrémeket is láttam már drogériákban/webshopokban, melyek szénporral készülnek és mellesleg elég drágák is. Minap ismét egy cikkre bukkantam, amelyben részletesen leírták a szénpor otthoni alkalmazását, azonban azt is megjegyezték, hogy akiknek van korona a fogukon, azok inkább kérjék ki fogorvosuk tanácsát, mielőtt kipróbálják a szénporos fogfehérítést. A kérdésem az lenne, hogy mit tehet a szénpor a porcelánból készült koronával? Elszínezi és nem lehet többé tisztítani? Vagy esetleg tönkreteszi a porcelánt? Nagyon hálás lennék, ha megválaszolnák e kérdésemet.

  Előre is köszönöm.

  Rita

  #29332 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Rita,
  A szénpor szemcsemérete nagyon mérvadó, ez okozhat sérülést a fogpótlások felületén, illetve akár el is színezheti azokat. Konkrét tapasztalatunk nincs az ilyen típusú fehérítőkkel kapcsolatosan.
  A pótlást viselő pácienseknél javallott inkább a fogászati fehérítési lehetőség alkalmazása, hiszen akkor a folyamat kontrollálható. Tudnia kell, hogy semmilyen fehérítő nem változtatja meg a pótlás színét, viszont a fogakét igen, ebből kifolyólag láttunk már nagyon éles eltéréseket, melyek esztétikailag váltak problémássá egy fogfehérítést követően.
  Javaslom a fogászati konzultációt ez ügyben
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogfehérítés aktív szénporral
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft