Fogfehérítés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22787 Reply
  Hajnalka
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/nő!

  45 éves nő vagyok és a kérdésem a következő lenne: Fiatalabb koromban vegetáriánus voltam, rengeteg gyümölcsöt fogyasztottam és a szájápolást is túlzásba vittem. Minden étkezés után közvetlenül fogat mostam és sajnos ez nagyon lekoptatta a fogzománcomat. Már 10 évvel ezelőtt figyelmeztetett a körzeti fogorvosom, hogy elég naponta 1-2-szer fogat mosni, hogy a további kopást megakadályozzuk. Azt mondta úgy néznek ki a fogaim, mintha 80 éves lennék. Sajnos a fogzománc kopása rendkívüli módon sárgának mutatja a fogaimat, ami nagyon zavar. Fogpótlások is vannak a számban (2 db híd) és sajnos az egyik, amit most helyeztek fel, túlságosan fehérre sikeredett, elüt a többi fogamtól. Azt szeretném kérdezni, hogy az én esetemben, lehetőség van-e rá, hogy fogfehérítést alkalmazzanak nálam? Nem kizáró ok-e a lekopott fogzománc, valamint az összesen 7 tagú kerámia híd (4+3)? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  #22791 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Hajnalka,
  Nem javasolnám a fogfehérítést az Ön részére.
  A zománc mennyiségének csökkenése miatt a fog koronája eldeformálódhat, illetve ha ez a zománcréteg sérül, elvékonyodik, lekopik, akkor a belső sárgás réteg (dentin) láthatóvá válik, és a fog elszíneződött hatást kelt. Ez először esztétikailag okoz gondot, majd a zománckopás végett a fog fénytelenebbé, puhábbá válik. A kopás során mélyedések, barázdák képződnek a fogak felszínén, ezek a sérült részek okozhatnak fájdalmat/fogérzékenységet bizonyos ételek, italok fogyasztása esetén.
  Léteznek különféle esztétikai megoldások, héjak, esetleg koronák, melyek korrigálni tudják ezen hibát. Személyes konzultáció alkalmával lehet konkrétumokat mondani, akkor amikor látjuk az állapotot, ismerjük az Ön konkrét igényét és lehetőségeit, hogy az Ön számára lehető legjobb megoldást tudjuk elkészíteni.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogfehérítés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft