fogfájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17390 Reply
  KB
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  December 3-án húzták ki a jobb felső bölcsességfogamat, mivel már akkor hetek óta fájdalmat éreztem, a fog szuvasodása miatt. A fog elég nagyon volt, szabálytalan gyökérrel, de komplikációmentesen ki tudták húzni. Pár napig nem fájt egyik fogam sem. Ezt követően egy más fajta fájdalom jelentkezett, főként éjszakánként, nyilalló, éles fájdalom. Kiderült, hogy a jobb felső 5-ös fogamat gyökérkezelni kell. Ez után a fájdalom ismét megszűnt. Majd megint előjött, december 14-én egy újabb, jobb alsó 6-os fogamat újra kellett tömni, mert tompa, lüktető fájdalmat éreztem az egész alsó állkapcsomban, mely időközönként elhúzódó görcsökkel jelentkezett. Ekkor már a fájdalom nagyon nagy volt, már az injekció beadása is rendkívül fájt. A görcsök a tömést követően tompultak, majd megszűntek. Viszont tegnap óta (dec.31.) megint begörcsölt az alsó állkapcsom jobb oldala (ami melegítéssel, és masszírozással nagyjából megszüntethető) és fáj és zsibbad a jobb alsó 6-os, újratömött fog. Ön szerint mi lehet a probléma? Mitől térhet vissza az állandóan a fogfájás és mit ajánlana megoldásnak?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Kata

  #17395 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Kata, készült e panoráma rtg a bölcsesség fog eltávolítása előtt? Volna kedve elküldeni nekünk? Sokat segítene ha ránézhetnénk. Látatlanban azt gondolom, hogy a bölcsesség fog eltávolításakor sérülhetett valamelyik alatta futó ideg és az okozza a görcsöket és panaszokat. Ez nem műhiba, sajnos olykor előfordul. Ha ez történt nem lesz vele baj, de hónapokig eltarthat a gyógyulás. Az sem gond, hogy a többi fog rendbe lett téve, így ki lettek zárva mint lehetséges panasz felelősök.

  #17399 Reply
  KB
  Felhasználó

  Tisztelt Villányi Dent!
  Sajnos nem készült röntgen kép, azt mondták nem szükséges. Jelenleg, (tegnap óta) a jobb alsó 6os körül bedagadt és piros egy kicsit az íny, a fog pedig érintésre nagyon fáj. Mikor újratömték azt mondták hogy a fog még élő, így nem kell gyökérkezelni. Ez is lehet a bölcsességfog eltávolításától? Esetleg mégis gyökérkezelni kellene? Hétfőn mindenképpen visszamegyek az orvoshoz, de addig tudna ajánlani valamit, amivel enyhíteni lehetne a fájdalmat?

  Köszönettel,
  Kata

  #17411 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Kata!

  A röntgendiagnosztika választ adna a kérdésre hogy a hatossal van e baj, sajnos így csak tippelgetni tudunk. A fájdalomra cataflam, vagy algoflex esetleg hideg vizes borogatás kívülről és corsodyl szájvíz ha van otthon. Gyógyulást kívánunk, üdv, Vdent

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogfájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft