Fogfájás tömés után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12092 Reply
  Rozsa H
  Tag

  Üdvözlöm.
  Körülbelül 5hete betömték az elsö fogamat felül. Tömés után nagyon érzékeny lett a hidegre és melegre, egy hét után vissza mentem a fogorvoshoz aki azt mondta minden rendben van látszolag, menjek haza, majd elmulik. Ez minden nappal csak rosszabb lett, annyira fájt hogy inni nem is birtam pohárbol, enni is alig ettem, majd egy éjszaka annyira lüktetett a szájpadlásom és fájt hogy nem aludtam semmit. Ekkor elmentem az általános orvoshoz de miután lefilmezték a szinuszokat kiderült nem ez a probléma, kaptam antibiotikumot… Nem szünt a fájdalom és mindig lüktetett a nap 24orájában. Lefilmezték a fogamat, semmit nem találtak, ezután kifurta a tömést majd kivette az ideget és gyogyszert tett bele. ez után hidegre melegre nem reagált többet viszont nyomásra nagyon fájt nem birtam harapni állandoan lüktetett és fájt. Ismét antibiotikumot ittam, de nem segitett. Elmentem, kifurta a gyogyszert most igy áll lyukasan. Mikor avval a tüvel tisztitotta vagyis megnézte nem maradt-e benne ideg rettenetesen fájt fent majdnem az orromnál kibirhatatlan érzés volt. Azota, hogy lyukasan áll (nem jött belöle genny se semmi) enyhült a fájdalom, de félek ha vissza tömi ujbol kezdödik. Senki sem tudja mitöl lehet ez a fájdalom és már 5hete szenvedem. Az lenne a kérdésem MI TÖRTÉNHETETT? MITÖL FÁJHAT? Köszönöm a választ elöre is.

  #12098 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Rózsa!

  Érdemes lenne periapicalis röntgenfelvételt készíteni a fogról (bár akut gyulladás esetén nem szokott látható tünet lenni),de mégis jó lenne látni,hogy esetleg a fog ki idegelésénél történt e eszköztörés vagy egyéb rendellenesség, látható e a kezelések óta. Akut gyulladás esetén a fog nagyon kellemetlenül tud fájni,szóval érdemes végig csinálni a gyökérkezelést+gyökértömést és a fájdalom elszokott múlni idővel. Javaslom fájdalom esetén vény nélkül kapható fájdalomcsillapító alkalmazását illetve konzultálj folyamatosan a kezelőorvosoddal.
  Gyógyulást kívánok, üdvözlettel, Dr. Dézsi Balázs

  #14171 Reply
  Bernadett
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Kb. 1 hónapja tömték be a jobb és bal alsó 7-es fogaimat. Pici lyuk volt mindkettőn, épp hogy megjelentek, mentem fogorvoshoz. Nem fájt, semmi panasz nem volt. Azóta viszont időnként el kezd fájni a fogam. Nem érzékeny se melegre, se hidegre. Harapásra néha, de arra sem mindig. Többnyire fájdalomcsillapító nélkül elmúlik, de volt már, hogy be kellett vennem. Meddig „normális”, hogy időnként fájdogál? A jobb oldali talán 2 hétig okozott problémát, pedig az volt a kellemetlenebb érzés, de a bal oldali, amit 1 héttel később csináltak, az még mindig szokott fájni. Meddig érdemes várni?

  Köszönettel: Bernadett

  #14173 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Szia Bernadett!
  Én személy szerint jártam úgy tömés cserénél, hogy kb 5-6 hétig volt érzékeny a fogam, de utána és azóta nincs gond vele. Előfordul sajnos, hogy rosszul tűri a fog a beavatkozást. Ha bírod gyógyszer nélkül mostanában, érdemes még várni vele egy kicsit. A melegfront sem kedvez az érzékenységnek. Ha rosszabbodik, menj vissza a panasszal és élj a garanciával. Érdemes sensitive fogkrémet használnod pl.Sensodyne és fokozottan tisztán tartanod. Gyógyulást. Vdent

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogfájás tömés után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft