Fogfájás tömés után rágáskor hetek óta

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20243 Reply
  Adrienn
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

  Május végén az alsó bal 7. fogam picit fájt, az ínyem kicsit bepirosodott. Láttam, hogy a régi tömésemből egy darabka ki is törött. Elmentem a fogorvoshoz. 1 hét múlva kaptam újra időpontot, betömte. Addigra elmúlt a pirosság, fájdalmat sem éreztem. Tömés után éreztem, hogy fáj ha valami keményebbre harapok. Azt gondoltam, hogy adok egy pár napot a fogamnak lenyugodni. De csak nem lett jobb, visszamentem, csiszoltak le a fogamból picit mondván, lehet csak magas volt. De csak nem lett jobb. 2 hét múlva vissza. Ideiglenes tömés egy hétig, majd a rendes tömés, mondván, lehet, hogy a töméssel volt probléma, most már jó lesz. Nem lett jobb. 2 hét múlva újra visszamentem, mivel csak akkor érzek fájdalmat, amikor ráharapok valami keményebbre, ezért a tömésre rakott egy pici tömést a fog felszínére a 6-oshoz közeli részre, mert inkább csak ez a rész fájdalmas, a fogam másik része nem. Azt mondta az orvos, csak egy érzékeny pont volt , el fog múlni, hagy használom magas fluorid tartalmú fogkrémet. Hát nem múlik! Ez volt két hete. A fogam harapáskor fáj, utána közvetlenül nem. Viszont később érzem hogy gyengén lüktet az ínyembe. Azt még tudni kell, hogy a mellette lévő bölcsességfogam lassan kibúvóban. Kicsit ferdén az ínyemben. Ön szerint mi a probléma? Köszönöm válaszát!

  #20244 Reply
  Adrienn
  Vendég

  Még annyit, hogy hidegre érzékeny a fogam és a röntgen kép semmi problémát nem mutatott.

  #20274 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Adrienn!

  Orvosszakértőnk betegszabadságra kényszerült az elmúlt napokban, kérjük szíves türelmedet, várhatóan a holnapi napon választ adunk a kérdésedre.
  További kellemes napot! 🙂

  #20302 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Adrienn!

  A pontos diagnózishoz nem áll rendelkezésünkre elég információ, több oka is lehet a fájdalomnak. A beékelődött bölcsességfog körül is be tud gyulladni az íny, ami erős fájdalmat
  okozhat. A másik lehetőség, hogy a második nagyőrlő fog begyulladt, esetleg elhalt. Ez mihamarabbi kezelésre szorul , ezért keresse fel fogorvosát.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #20306 Reply
  Adrienn
  Vendég

  Nagyon szépen köszönöm válaszát! Csak azért nem tudom hová tenni a dolgot, mert nem állandó a fájdalom. Nem is rosszabb. Igazándiból csak ráharapáskor fáj. Meg naponta egyszer-kétszer lüktet egy picit. Ez a pici lüktetés (nem fájdalmas csak kissé zavaró) utalna a gyulladásra? Mert az ínyem már 2 hónapja teljesen egészséges. Akkor is csak egy picit volt piros 3-4 napig.

  #20312 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Adrienn!

  Mindenképp keresse fel a kezelőorvosát.

  Szép napot!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Fogfájás tömés után rágáskor hetek óta
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft