fogfájás terhesség alatt

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19517 Reply
  Anita
  Vendég

  Üdvözlöm !

  Van egy fogam amin elkezdték a gyökérkezelést már egy jó ideje , de aztán nem mentem vissza a fogorvosomhoz így nem lett ki idegelve. Elég nagy rajta a lyuk és a tegnapi nap szörnyen megfájdult. (szerintem attól mert piszkáltam a nyelvemmel, tudom rossz szokás ) Az a problémám,hogy 39 hetes kismama vagyok és nagyon félek már ilyenkor bármilyen beavatkozást is elvégeztetni a fogászaton, amúgy is félek ezektől a kezelésektől, de most a babámat is féltem.
  Éjszaka nem tudtam aludni a fájdalomtól, egy fél paracetamolt bevettem, és kamillával öblögetem, attól ideig-óráig elmúlik a fájdalom. A fájdalom éles, rövid ideig tart és főleg a melegre és fűszeres ételekre jön elő. Ha hideggel borogatom az arcomat jobb lesz.

  Tudom ,hogy ezt már nem lehet megúszni fogászati kezelés nélkül, sőt talán már ki is kell húzni a fogamat, de nagyon szeretném kibírni legalább szülésig. Van rá esély,hogy ez a fog magától megszűnjön fájni? Illetve ha mégis erősödik a fájdalom és kénytelen vagyok beülni a fogászati székbe mit fognak csinálni a fogammal? Nem lesz tőle baja a babának?

  Köszönöm válaszát.

  #19522 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Anita!

  Valóban bölcs dolog egy gyökérkezelést végigvinni, amikor elkezdték. Ha már így alakult, amilyen gyorsan csak lehet, legalább egy gyógyszeres ideiglenes tömést be kell tenni abba a fogba, mert már nem nagyon lesz lehetőség a végleges tömésre. Kérje az orvost, hogy tartósabb ideiglenessel zárja, és amint el tud mozdulni a pici mellől, csináltassa meg véglegesre. A babának csak attól lesz baja, ha így marad a fog.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fogfájás terhesség alatt
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft