Fogfájás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23413 Reply
  Renátó
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  3 napja fáj a felső előzápfogam. Van rajta egy kis lyuk és a fog felett is az íny piros színű. Tegnap voltam a fogorvosnál, azt mondta jól be van gyulladva, és tett bele gyógytömést és azt mondta jövő csütörtök menjek vissza. Ma hajnalban alvás közben azonban kiesett a tömés, ami megmondom őszintén jobb is mivel amíg benn volt sokkal jobban fájt a fogam. Nem várok jövő csütörtökig hanem hétfőn elmegyek már mondani neki. Mire számíthatok? Ahogy olvastam vagy gyökérkezelés vagy húzás várható?! Többen azt mondják a gyökérkezelésnél nem adnak érzéstelenítőt, ez igaz vagy lehet kérni? Köszönöm előre is! 😀

  #23417 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Renáto,
  Szinte minden fogorvosi beavatkozás érzéstelenítésben történik, így amiatt nem kell aggódnia, hogy a beavatkozás fájdalmas lesz. Amint az ideget a fogorvos eltávolította, a későbbi kezelések alkalmával már nincs szükség érzéstelenítésre, de ez nyilván páciens és eset függő.
  A beavatkozás alkalmával megnyitják a fogbélcsatornát és kiveszik az ideget, ami a fájdalmat közvetíti. Ezt követően kitisztítják a gyökércsatornát, máj sor kerül a foggyökér letömésére és a koronai rész helyreállítására. A folyamat amint a gyulladást sikerül megszüntetni teljesen fájdalommentes, addig természetesen érzéstelenítik.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogfájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft