fogérzékenység

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12579 Reply
  Adrienn Puskás-Kiss
  Felhasználó

  Kedves Doktor!

  Üdvözlöm ! Bal felső 4 esem több mint 1 hónapja tömve lett. Nagyon pici luk volt rajta a nyaki részen(azt hiszem) mikor tömték akkor is nagyon érzékeny volt, az orvosom furcsállta is,mert tényleg kicsit kellett tömni.Azt mondta az ínyem is kicsit gyulladt,de azt azóta rendbe hoztam.Eltelt ennyi idő és ez a fog visszatérő hideg érzékenységet generál. Vettem puha fogkefét illetve egy fogkrémet,ami beválik 4-5 napig aztán egyszer csak visszatér az érzékenység. Olyankor a levegőt ha beszívom azt is megérzi a fog.ilyenkor egy ideig érzékeny mondjuk aznap aztán elmúlik.Csináltak RTGt is,de nem mutat elváltozást.(igaz ezt még 1,5 hónapja csinálták). Amikor érzékeny éles hasító fájdalmat generál nagyon kellemetlen…természetesen olvasgattam mindenfélét a neten..hogy lehet megállapítani,hogy ez most fognyaki érzékenység vagy netán szuvasodás?,Lehet,hogy nagyobb a luk??, Szorongok ez miatt,mert félek,hogy komolyabb a baj…Tényleg a gyökérkezelés lenne a megoldás???köszönöm válaszát..

  #12585 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Adrienn!

  Köszönjük a türelmet.
  Látatlanban, diagnózis hiányában nehéz erre válaszolni. A tömés előtt is hasonlóan érzékeny volt a fog vagy azóta erősödik/enyhébb a fájdalom, vagy előtte abszolút nem volt érzékeny? Röntgen felvételből is több típus van, ilyenkor érdemes periapikális felvételt csinálni vagy bite wing felvételt. (De ha 1,5 hónapja készült ezek közül valamelyik röntgen, akkor nem érdemes újat készíteni, ha az nem mutat elváltozást.) Ha fognyaki kopás tömése történt s esetleg szabadon maradt felszín van még, akkor okozhat ilyen fájdalmat, ez esetben újra meg kell próbálkozni a fognyaki töméssel. Csak ingerre (hideg/meleg, ráharapás(?)) érzékeny a fog, vagy esetleg spontán fájdalom is jelentkezik? Ha igen mikor, mennyi ideig (hány másodperc)? A gyökérkezelés és gyökértömés a végső megoldás lehet, de előtte érdemes lenne újra megvizsgálni a fogat, hogy mi okozhatja a problémát.
  dr. Dézsi Balázs – Villányi Dent

  #12603 Reply
  Puskás-Kiss Adrienn
  Vendég

  Kedves Dézsi Doktor!

  Köszönöm a mindenre kiterjedő válaszát azonban most elvagyok keseredve. Elmentem tegnap az orvosomhoz,aki látta hogy a fogamban kettő tömés van. az egyik ami egy hónapos. A másik régebbi a doktor szerint már kopott talán nem is fed annyira így kicserélte.Azt mondta az is nagyon kicsi luk így semmi gond nem lesz vele. Kicserélte a tömést,de nekem még mindig érzékeny a fogam..egyszerűen nem értem mi a baj. Elvileg mind két tömés kicsike jol zár a rtg negatív. Most aztán fáj a szuri helye az, ínyem mindenem. A doktor adott fogkrémet,mert az ínyemet is gyulladtnak vélte.Mikor múlik el ez a hidegérzékenység? A furcsa,hogy nem folyadékra reagál a fog hanem ha a levegőt beszívom pl. Én attól félek nagyobb a baj és valamit elnézünk…

  Adrienn

  #12653 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Puskás-Kiss Adrienn!
  A fognyaki érzékenység tömés után is megmaradhat, de ha hetek múlva is fennáll a panasz, keresse fel kezelőorvosát vagy egy paradontológus szakorvost. A kezelés után a tűszúrés helye általában fájni szokott, de idővel elmúlik. Mivel nem láttam az esetet (a nyaki kopást) ezért sajnos nem tudok többet segíteni Önnek.
  Minden jót kívánok !

  Üdvözlettel: dr. Dézsi Balázs-Villányi Dent Fogászati Központ

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogérzékenység
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft